Naplánujte si výlety vlakem po celém Česku. Použít můžete i interaktivní aplikaci

České dráhy v uplynulých dnech spustily nový portál pro cestovatele Vlakem na výlet. Soustředí se samozřejmě zejména na cestování vlakem po tuzemsku. Vybírat můžete hned od začátku až ze 600 různých výletů – buď přímo z mapy Česka, nebo podle nejrůznějších kategorií z katalogu výletů, kde zároveň naleznete i základní charakteristiky dané trasy a praktické informace.   

Vyhledávání výletů je možné například podle regionu, podle cílové skupiny, pro rodiny s dětmi, pro mladé, pro turisty, pro železniční fandy nebo třeba pro gurmány a jedlíky. Obsah se bude průběžně rozšiřovat a doplňovat o zajímavé akce, které jsou dobře dostupné vlaky Českých drah.

Vedle klasických webových stránek existuje výletní portál i v podobě aplikace pro Android a iOS. Mobilní aplikace funguje zároveň jako interaktivní průvodce, který díky poloze pozná, v jaké fázi výletu se právě nacházíte a sdělí vám zajímavosti k danému místu. Pro případ, že v daném místě nebude dostatečný mobilní signál, umožňuje aplikace celou cestu uložit předem offline do paměti.

Na výběr jsou mimo jiné různé tematické výlety pro děti nebo fanoušky železnice. Zpestřením jsou pak interaktivní výlety se soutěžními otázkami, které aplikace bude po cestě pokládat. Po přihlášení získá uživatel za správné odpovědi ČD Body na své konto. Ty lze potom využít klasicky na nákup jízdenek nebo dalšího zboží z e-shopu ČD.

Diskuze (1) Další článek: Mapy.cz nově předpoví počasí. Data vezmou z české aplikace Windy

Témata článku: , , , Interaktivní aplikace, Výlet, Aplikace, Nákup jízdenek, Portál, Železnice, Česká republika, Zpestření, Celé česko, Vlak,