Narzo 30 je nejlevnější 5G mobil na českém trhu. Ale jen na pár dní...

Čínská značka Realme na český trh vstupuje se svojí podznačkou Narzo. Ta už nějakou dobu zažívá úspěchy v Indii, kde se profiluje jako ještě levnější alternativa už tak cenově vcelku dostupných telefonů Realme. V Česku ale bude cena poněkud nelogicky o něco vyšší.

Pro pochopení kontextu srovnáváme novinkový model Realme Narzo 30 5G s již prodávaným letošním modelem Realme 8 5G. Na pohled vypadají stejně a skoro stejná je také výbava. V rámci technických parametrů se liší jen v několika drobnostech, za hlavní rozdíl považujeme jiné „namíchání“ pamětí.

Přesto je běžná prodejní cena Realme Narzo 30 5G stanovena na 5 299 Kč, tedy o 300 Kč víc než u nejnižší paměťové verze již prodávaného Realme 8 5G. Nutno dodat, že Narzo má dvojnásobné vnitřní úložiště 128 GB. I tak ale cena mohla být nižší. Na zvýhodněnou cenovku se dostanete alespoň v rámci úvodního prodeje do 8. srpna. Do tohoto data výrobce nabízí novinku o pětistovku levněji.

Realme Narzo 30 5G nabídne 6,5palcový Full HD+ IPS displej s obnovovací frekvencí 90 Hz, procesor MediaTek Dimensity 700, 4 + 128 GB paměti, trojitý zadní fotoaparát (48 + 2 + 2 Mpx), baterii s kapacitou 5 000 mAh a 18W dobíjením, NFC nebo 3,5mm jack. Telefon běží na Androidu 11 s nadstavbou Realme UI 2.0. Prodává se v modré a stříbrné barvě.

Realme Narzo 30 5G je dvojčetem již prodávaného Realme 8 5G:

Diskuze (3) Další článek: Tmavý režim prodlouží výdrž telefonu na jedno nabití. Je tu jen jeden malý háček...

Témata článku: Realme, , , , , , , , , Pár dní, Český trh, Mobil, MediaTek Dimensity, Česká republika, Narzo,