Návod: Jak na mobilu stáhnout fotky a videa z Instagramu?

Instagram je plný zajímavých fotografií a videí, ale samotná aplikace neumožní obsah stáhnout. Je však spousta dalších způsobů, jak toho dosáhnout. Předem ale upozorníme, že ne vždy je možné obsah z Instagramu stahovat a šířit dál. Na některé příspěvky se totiž mohou vztahovat autorská práva. Zmíněné nástroje tedy používejte pro stahování osoby pro vlastní potřebu.

Screenshot a screencast

Tou nejjednodušší variantou, jak se dostat k obsahu z instagramu je snímek obrazovky případně screencast. Tyto nástroje totiž má každý v telefonu. Počítejte však s tím, že v těchto případech se zaznamenává přímo vaše obrazovka, takže výstupem je obraz s rozlišením vaší obrazovky, což může znamenat ztrátu kvality. V případě videa pak může být problém i s nahráváním zvuku.

Jak na iPhonu?

Snímek obrazovky na iPhonu je jednoduchý. V případě novějšího iPhonu s Face ID jej vyvoláte souběžným zmáčknutím zapínacího tlačítka a zesílení hlasitosti. U starších iPhonů s Touch ID pak stisknutím zapínacího tlačítka naráz s domovským. Jakmile se pak snímek vytvoří objeví se vám miniatura, kde můžete obrázek po rozkliknutí oříznout. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Snímání obrazovky je na obou platformách podobné, liší se jen zkratky jak je vyvolat.

U videa pak screencast aktivujete v ovládacím centru pod tlačítkem Záznam obrazovky. Pokud tuto možnost mezi přepínači nemáte, lze ji tam snadno přidat v nastavení. Po její aktivaci pak nahrávání obsahu obrazovky začne po několika vteřinách.

Jak na Androidu?

Zde je postup obdobný jen s tím, že se snímky obrazovky pořizují stisknutím zapínacího tlačítka spolu se zeslabení hlasitosti. Nahrávání obrazovky pak u většiny telefonů s Androidem najdete ve stahovací liště. Případně lze využít alternativní aplikace z obchodu Google Play.

Diskuze (1) Další článek: Kaktus oprášil limitovanou nabídku. Za 200 Kč měsíčně máte 6 GB a neomezená data na sociální sítě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , Obsah, Příspěvek, Fotka, F +, Mobil, Obrazovka, Aplikace,