Návod: jak odhlásit pevnou linku krok za krokem.

Zvýšení pravidelných měsíčních poplatků za pevné linky Českého Telecomu přimělo mnoho uživatelů o zrušení pevné linky. Hodláte-li se přidat a svého „stabila“ odstřihnout, poradíme vám, jak to udělat co nejpohodlněji.

Penetrace mobilních telefonů v naší zemi roste, což má za následek stále menší zájem uživatelů o pevné linky. A jak každý z nás jistě dobře ví, za pevnou linku musíme každý měsíc platit nemalou částku. Situace se vyhrotila před Vánocemi, kdy Český Telecom zvýšil paušální poplatek u nejběžnějšího tarifu Standard ze 175,- Kč na 299,- Kč. Proč to neříct na rovinu: Toto zdražení řadu uživatelů „namíchla“ a již teď se objevují zprávy o frontách u českého Telecomu na odhlašování pevných linek. Hodláte-li, ať už z jakýchkoli důvodů, svou pevnou linku zrušit, poradíme vám, jak to udělat co nejjednodušeji a nejpohodlněji.

Nejrychleji? Osobní návštěvou!

Nejrychlejší způsobem, jak svou linku odhlásit, by měla být osobní návštěva jedné z poboček Telecomu (najdete ji v každém větším městě). Podmiňovací způsob byl použit záměrně, jelikož dnes a denně můžeme číst o frontách dlouhých jako na předplacené sady o Vánocích, s nimiž se zaměstnanci Telecomu potýkají. Při osobní návštěvě je úkol jednoduchý: získat formulář, vyplnit jej, vystát případnou frontu a předat doklad zaměstnanci. Ten se vás zřejmě bude snažit „otočit zpět na svou víru“, tedy přesvědčit vás, že nové tarify Telecomu zase až tak dražší nejsou a že si jistě vyberete některý z tarifů nových. Chcete-li se tomuto vyhnout, pokračujte kapitolou… 

Nevytáhnem paty z domu

Nechcete-li stát frontu, poslouchat přesvědčování zaměstnanců nebo to prostě máte na pobočku daleko, můžete zvolit dva způsoby odhlášení poštou:

  • Telefonicky si zažádat o zaslání formuláře poštou a vyplněný formulář zaslat zpět na jednu ze čtyř níže uvedených adres. Hodláte-li bádat po oficiálním formuláři na internetových stránkách a pak si jej vytisknout, vyplnit a odevzdat, či poslat klasickou poštou, musím vás upozornit, že vaše hledání nikam nepovede. Na webu ČT sice najdete sekci „dokumenty ke stažení“, ovšem (v dnešních dnech nejžádanější) formulář pro zrušení linky nenajdete. Trochu paradoxní, všimneme-li si, že stránka nabízí smlouvy a dokumenty všeho druhu…
  • Napsat dopis „volnou formou“ ve kterém požádáte o zrušení své telefonní linky. Dopis musí obsahovat telefonní číslo odhlašované stanice a také referenční číslo (najdete jej v levém horním rohu měsíčního vyúčtování).

V obou případech zasílejte dopisy na jednu z těchto adres:

Olšanská 3, 130 84 Praha 3
Berní 1, 400 01 Ústí nad Labem
1.máje 3, 709 05 Ostrava
Senovážné náměstí 1, 371 71 České Budějovice

Po odhlášení je ještě třeba vrátit telefonní přístroj (patří-li Telecomu). Učiňte tak na nejbližší pobočce, aby vás Telecom později nepopotahoval. 

Jak odhlásit babičku či dědečka?

Možná jste v situaci, kdy máte babičku či dědečka, který není schopen si telefonní linku zrušit sám, a navíc bydlí daleko na to, abyste mu s odhlášením pomohli. V této situaci je zřejmě nejjednodušším řešením zaslání dopisu s volnou žádostí o zrušení linky psaný vaší rukou. Nezapomeňte si však zjistit ono referenční číslo.

Co si tedy vybrat?

Záleží jen na vašich možnostech. Nechcete-li stát frontu, a/nebo poslouchat ódy na Telecom od zaměstnanců (nezlobme se na ně – dělají jen svou práci), zašlete dopis, ve kterém volnou formou požádáte o zrušení linky.

 

 

Diskuze (88) Další článek: Ušetřete pár korun: posílejte levné textovky

Témata článku: , , , Návod, Jak, Nejjednodušší řešení, Krok, Link, Nejběžnější tarif