Návod: jak se zbavit otravných vyskakovacích SMS

Cell Broadcast je neužitečná služba, která z prehistorie mobilních sítí přichází potrápit nervy uživatelů moderních smartphonů. Přitom pomoc je tak snadná...

Není to problém, který by trápil většinu z vás, o to palčivější je pro ty, kdo se s ním setkali. Vyskakovací SMS, Hlášení sítě, Služby sítě, anglicky Cell Broadcast, dnes už nesmyslná služba pocházející z prehistorie mobilních sítí. Zkrátka otravné hlášky, které donekonečna vyskakují na displeji a vyžadují vaši pozornost. Někdy jednou za hodinu, jindy třikrát za minutu. V pravý čas vyskočivší okénko vás připraví o rozepsanou zprávu, ruší full screen aplikace, zastaví video v aplikaci YouTube atd. atd.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Takhle „to“ vypadá – nesmyslné hlášky, jména míst a oblastí, ve kterých se nacházíte, ale i reklama.
Vytrvalý mor, který deptá nervy uživatele.

Vystřídám desítky telefonů ročně, stalo se mi to, až když jsem SIM kartu O2 vložil do HTC One X+, stejně se chová také HTC One, ale na internetu najdete stejný problém s jinými telefony a jinými operátory. Přímo v Androidu se Cell Broadcast vypnout nedá, není na to aplikace (budu rád, když mě opravíte), existují jen poněkud složité postupy zahrnující root zařízení.

Pomoc ale přece jen je a postup je nakonec docela jednoduchý. Vyjměte SIM kartu z vašeho našlapaného smartphonu, vložte ji do nějakého hloupého telefonu a Cell Broadcast vypněte tam. V redakci se nám povaluje Nokia 515 a na ní postup vypadá takto. Pak SIM kartu vraťte zpět do smartphonu a užívejte si klid.

Diskuze (30) Další článek: Sony Xperia Z1f: obří výkon v menším těle

Témata článku: HTC, , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One X, HTC One X+, Nokia 515, Nokia 515 Dual SIM, Jak, Návod, Pravý čas