Neblázněte, počkejte na tarify ostatních operátorů

Tarify O2 Free svou nezvyklou jednoduchostí a nízkou cenou lákají k okamžité aktivaci. Zkuste se ale v návalu euforie na chvíli zastavit a zamyslet.

Telefónica dnes představila revoluční tarify nové generace Free. Na poměry českého trhu jde skutečně o nebývalou nabídku, už za 749 Kč měsíčně dosáhnete na flatový paušál s neomezeným voláním i posíláním SMS do všech sítí. To tu ještě nebylo. Ale ještě než začnete celé rodině hromadně rušit stávající paušály, zkuste se na chvíli zastavit a zamyslet.

Telefónica je prvním ze tří stávajících velkých operátorů, který takovou nabídku zveřejnil. Starší tarifní programy konkurence ve stínu tarifů O2 Free blednou závistí. Nebo lépe řečeno, stávají se zcela konkurence neschopnými. Takový stav nemůže u T-Mobilu a Vodafonu vydržet dlouho, stačí pár dní a lidé by mohli hromadně (díky přenositelnosti i se svým původním číslem) začít utíkat. A žádný z velkých hráčů tohle nedovolí.

Zlevnit musí všichni

Proto je více než zřejmé, že zbylí dva operátoři budou muset s podobnými, nebo aspoň o hodně výhodnějšími tarify, než jsou ty stávající, přijít. A to velmi brzy, v horizontu dní. Podle informací, které má MobilMania k dispozici, Vodafone svou novou nabídku naťukne už během dneška. "Obdobné tarify už představily, nebo se chystají představit i naše pobočky v jiných zemích. V České republice přineseme takovou nabídku v následujících týdnech," uvedla pro MobilManii tisková mluvčí Vodafonu Alžběta Houzarová.

Klepněte pro větší obrázek

Ono vytvářet novou nabídku tarifů za poklusu, není úplně snadné. S přihlédnutím k tomu, že první konkrétní informace o tarifech O2 Free unikly během dnešní noci, měl Vodafone na uvaření vlastního menu „celých“ 12 hodin. Pokud má u O2 špehy, tak možná několik dní. Jak bude taková nabídka vypadat? Ze spěchu a strachu o zákazníky může být klidně ještě výhodnější. A podobně bude muset na situaci zareagovat i T-Mobile.

S tím, že přišla Telefónica s novými tarify jako první, získala obrovskou výhodu. Nejen že si slibuje, jak si lidé budou vyprávět, že to byla právě ona, kdo zavedl ty nové levné paušály, ale hlavně může v klidu vyčkávat, jak se k situaci postaví konkurence. Vlastní nabídku promýšlela jistě velmi dlouho, dobře zvážila všechny náklady a výnosy, má propracovanou reklamní kampaň a momentálně se na ostatní směje z vršku.

Otestujte svého operátora

Pokud máte u některého jiného operátora než O2 uvázanou celou rodinu, určitě zatím zbrkle neprovádějte žádnou akci typu „kulový blesk“ s přechodem k Telefónice. I když za méně výhodnou cenu lze zvolit paušály bez úvazku, může být pozdější nabídka Vodafonu a T-Mobilu ještě výhodnější. A to se ještě ke slovu nedostali letos slibovaní virtuálové. 

Zatím můžete svého operátora otestovat, nakolik si vás jako zákazníka váží. Pokud už nemáte nějaký vyhandlovaný retenční tarif, zkuste se na infolince jen tak orientačně pozeptat, jestli pro vás operátor nemá něco lepšího, když už existují ty skvělé Free tarify. Třeba vám něco sleví, ale rozhodně se znovu neupisujte! Letos zkrátka pro zákazníky platí – kdo si počká, vyhraje. Operátoři ale musí postupovat přesně opačně.

Diskuze (109) Další článek: Tarifů O2 Free je více než tři, za příplatek si zavoláte po EU

Témata článku: , , , , , Dnešní noc, Závist, Operátor, Tarifní program, Ostatní operátoři, Alžběta, Tarif, Alžběta Houzarová,