NEC DB 7000: kráska s barevným displejem a polyfonními melodiemi

Na posledním veletrhu SMAU v Miláně představila asijská firma NEC svůj nový mobil DB 7000, který je od loňských Vánoc k sehnání i na evropských trzích (našeho „srdce Evropy“ se to bohužel netýká). Je to opravdu zajímavý kousek, který vám bude určitě líbit.

Z estetického hlediska je telefon velice pěkný, byť v poměru k současným trendům poněkud robusnější. Stříbrné Véčko má hmotnost 120 gramů a rozměry 102 x 52 x 24,7 mm, přičemž vrchní díl je o něco menší než díl spodní s klávesnicí, jež je opravdu skvěle vyřešená. Velká a dostatečně od sebe vzdálená tlačítka umožňují pohodlnou manipulaci s menu i snadné psaní textovek i příslušníkům „silnějšího“ pohlaví, kteří mají jinak většinou díky velkým prstům důvod k výmluvám, proč nám ženám tak málo píšou.    

NEC DB 7000 je po Ericssonu T68 a Triu Eclipse dalším mobilem s velkým 10řádkovým barevným displejem - zobrazí 256 barev na ploše 120 x 160 bodů. Na svém webu nabízí výrobce možnost úpravy i vytváření vlastních melodií, animací, obrázků na dipslej i spořičů; díky tomu se u vybraných kontaktů objeví při hovoru nejen jméno, ale i fotka volajícího. Telefon přijímá soubory ve formátu GIF, MPG, JPEG a MIDI.

Do paměti mobilu se vejde 500 vícezáznamových kontaktů, celkem až 3500 čísel (7 ke každému jménu). K dalším funkcím telefonu patří kalkulačka, konvertor měn, kalendář, budík, vibrace, T9, datové přenosy GPRS 3+1, WAP, 13 přednastavených polyfonních melodií (16 hlasů), profily volajících, hlasové ovládání i vytáčení nebo sedmibarevná dioda LED. Škoda jen, že chybí IRDA port, s počítačem komunikuje přístroj jen přes klasický datový kabel.

Mobil vydrží v pohotovostním stavu až 160 hodin, hovořit vás nechá až 150 minut - to je na takového střízlíka docela dobré. Co říkáte?

 

V současné době se cena tohoto telefonu v zahraničí pohybuje kolem 520 euro.

Diskuze (11) Další článek: Nokia 5210: neoboucháš, neutopíš, nerozbiješ (test)

Témata článku: , Displej, Barevný displej, Pol, ? Displej, Kráska, NEC, Melodie, Bar