Nečekejte nové Watch, Apple rozšíří staré řemínkem

Není to víc než spekulace, ale dává zatraceně dobrý smysl. Apple prý jen tak nepředstaví Watch 2, ale hodlá rozšiřovat stávající generaci pomocí pásků.

Apple Watch nejsou iPhone. Kromě evidentních odlišností mají jiný životní cyklus a pojetí ze strany zákazníků. Nečekejte, že bude Apple uvádět nový model hodinek každý rok. Kromě prodloužené ruky iPhonu je to také šperk, který má na zápěstí vydržet roky, ale Apple je technologická firma, a tak hledá cestu pro posun kupředu, evoluci.

…a podle webzinu Letem Světem Applem ji našel. Apple prý bude rozšiřovat funkčnost stávajících Watch pomocí speciálních řemínků. Připojí se pomocí konektoru, který je pod záslepkou skrytý přesně uprostřed patice pro uchycení řemínku. Konektorem mohou protékat data i energie, v páscích nové generace by tak mohly být nové senzory měřící okysličení krve, frekvenci dechu, krevní tlak či tělesná teplota. Jejich umístění v řemínku dává velký smysl, senzory totiž nebudou ovlivňovány zarušeným prostředím přístroje. Platforma Apple Health už je na všechny zmíněné veličiny připravená. Nabízí se do pásku umístit i přídavnou baterii, která by tak pomohla řešit nejpalčivější problém Apple Watch – výdrž.

Klepněte pro větší obrázek
Skrytý konektor na fotce od iFixit.com. Podle provedené rozborky je jasné, že je ke zpřístupnění konektoru potřeba speciální nářadí a postup. Bez autorizovaného servisu to tedy zřejmě nepůjde.

Podle Letem Světem Applem by se měly rozšiřující řemínky dostávat na trh počátkem roku 2016. Pokud se prognózy vyplní, vypadá to na další geniální tah Applu – dokáže ze zákazníků vytáhnout další peníze, i když jim neprodá další hodinky. Ne všechny rozšiřující funkce přijdou naráz a rozhodně ne všechny v jednom pásku...

Diskuze (68) Další článek: Asus posouvá hranice. Zenfone 2 Deluxe nabídne 256GB úložiště

Témata článku: Apple, , , , , Apple iPhone 4GB, Krevní tlak, Watch, Speciální nářadí, NEC, #Apple, Apple Health, Technologická firma, Tělesná teplota, Nejpalčivější problém, APP, Nářadí, Letemsvetemapplem, Nov