Nechte si zdarma odblokovat svůj mobil z Twistu

Pokud jste si koupili sadu Twist s mobilem, nabízí vám Paegas možnost nechat si mobil zdarma odblokovat. Musíte sice projít několika administračními serepetičkami, ale jde to.
Pokud jste si koupili sadu Twist s mobilem, nabízí vám Paegas možnost nechat si mobil zdarma odblokovat. Musíte sice projít několika administračními serepetičkami, ale jde to.

Důležité je, aby vaše sada Twist byla zakoupena do 30. dubna 2000, resp. aby karta SIM z této sady byla do tohoto data aktivována (aktivace se provede automaticky po prvním hovoru). Pokud máte sadu mladší, máte bohužel smůlu. Proč? Protože od uvedeného data jste měli možnost koupit sadu Twist přímo neblokovanou, ovšem po zaplacení pěti tisíc korun navíc. A to myslím žádný uživatel neudělal, když se cena odblokování mimo Paegas pohybuje řádově ve stovkách.

Musíte podat písemnou žádost

Jak tedy na to? Jak už jsem napsal, musí být sada mobil pocházejí z vaší sady Twist starší více než rok, resp. vaše předplacená karta musí být aktivovaná více než před rokem. Paegas tím elegantně řeší to, že vám po roce končí záruka – odblokování tak přichází až po jejím konci. O odblokování musíte požádat písemně. Ta musí obsahovat IMEI mobilu, kontaktní údaje, kopie dokladu o koupi, případně záručního listu. Žádost pak pošlete na tuto adresu:

Radiomobil a.s.

Péče oddělení o zákazníky (budova Koospolu)
Evropská 178
Praha 6, 160 67

Zdarma? Jak kdy

Zde bude žádost projednána a když nebude nalezeno nic, co by bránilo odblokování, budete zpětně kontaktováni a Paegas vám sdělí, jak máte postupovat dál. Vlastní odblokování se provádí ve značkových prodejnách Paegasu, bohužel ne všechny prodejny vám odblokují všechny značky. Např. Nokie umí pouze v Praze na Londýnské. Pokud jste tedy z Brna, zaplatíte za cestu autobusem skoro 300 korun (o autě ani nemluvě); to už se vám spíš vyplatí nechat si mobil odblokovat v místě bydliště u pokoutného odblokovávače; cena bude téměř stejná a navíc ušetříte čas.
Diskuze (9) Další článek: Siemens IC35 – proklatě dobrý „doplněk“

Témata článku: , , , , Uvedené data, MOBI, Žďár, ODB, Mobil, NEC