Nejlepší je ještě lepší. Aktualizace pro Huawei P20 Pro vylepšila slo-mo video

Podle DxO má Huawei P20 Pro nejlepší fotoaparát na trhu, přesto jej výrobce zkouší ještě vylepšit. Jednou z oblastí je natáčení zpomaleného videa, dosud totiž nebylo jednoduché trefit ten správný okamžik pro zachycení toho nejzajímavějšího záběru. Firmware nese označení 8.1.0.131.

Dosud se nahrávání zpomaleného videa (až 960 fps v HD rozlišení) aktivovalo hned po stisknutí tlačítka na displeji, nově můžete telefon přepnout do automatického režimu, ve kterém sám ve vyznačené oblasti (čtverec na displeji, se kterým můžete posouvat) očekává rychlý pohyb a teprve poté se aktivuje nahrávání zpomaleného videa (do té doby běží klasický záznam). Inspirace Samsungem je zřejmá:

Výsledkem jsou ještě zajímavější záběry, sám jsem takto na louce natočil odlet motýla, což by před aktualizací bylo prakticky nemožné. V současné době už je aktualizace dostupná pro Huawei P20 Pro, pro levnější Huawei P20 by měla následovat.

Slo-mo v mobilu? Tisíc snímků za sekundu je jen začátek, čekají nás fantastické věci:

Diskuze (16) Další článek: Samsung vyhlíží 5nm výrobní proces. Mobilní čipsety dostanou takt přes 3 GHz

Témata článku: Huawei, , , , , , , Huawei P20 Pro, Tisíc snímků, Nahrávání, Správný okamžik, Zpomalené video, Stisknutí tlačítka, Vyznačená oblast, Automatický režim, DxO, Motýl, Pro +, Huawei P, Fantastická věc, Nejlepší fotoaparát, Rychlý pohyb, Současná doba, Klasický záznam, Zajímavý záběr