Nejlepší weby o mobilech Sony Ericsson

Nedávno jsme spustili sérii článků, ve kterých vám představujeme internetové stránky věnující se jednotlivým značkám mobilních telefonů. Dnes pokračujeme japonsko-švédským výrobcem Sony Ericsson.

Náš seriál začal tímto článkem, ve kterém jsme se podívali na oficiální, české a zahraniční weby věnující se mobilním telefonům značky Siemens. Dnes budeme pokračovat a přesuneme se do dvou míst na Zemi, každé na opačném konci planety. Do Japonska a do Švédska. Hádáte správně, podíváme se na weby, které se věnují jednomu z nejmladších výrobců mobilních telefonů, značce Sony Ericsson.

Oficiální stránky

Oficiální web Sony Ericssonu, jako každý jiný, obsahuje informace o všech minulých, současných a budoucích modelech této značky. Stejně tak zde najdete popis příslušenství a služeb, které vám Sony Ericsson po zakoupení jejich výrobku poskytne. Velmi zajímavou sekcí je Developer world, kde si můžete zdarma stáhnout White papers ke všem Sony Ericssonům a některým vybraným funkcím a technologiím. Také jsou zde ke stažení některé vývojářské aplikace.

Česká část webu je specifická v tom, že obsahuje informace pouze o modelech určených pro náš trh. Najdete zde i kontakty na české zastoupení, které se jistě hodí v případě nějakých problémů s vaším Sony Ericssonem.

České neoficiální weby

Mezi uživateli mobilních telefonů Sony Ericsson v ČR je nejznámějším českým webem nejspíš SEMania. Je to poměrně mladý web, který funguje něco málo přes půl roku, ale za dobu své existence si získal nemalou popularitu. Věnuje se všem modelům Sony Ericsson, příslušenství k těmto telefonům, hrám apod… Rozhodně nepřehlédněte Fórum, ve kterém se řeší spousta problémů a najdete zde tipy a triky, jak obejít některé chybky a nedostatky Sony Ericsson. Zajímavou částí je i Poradna, která je napojena na servisní fórum autorizovaného servisního střediska GSMobile. Čtenáři si SEManii chválí hlavně pro její příjemné, někdy až domácké prostředí a dobrou komunikaci s redaktory.

Dalším zajímavým webem je T610/T630/Z600 Český klub. Ten obsahuje spoustu zábavního obsahu určeného pro Sony Ericsson. Najdete zde melodie ať už monofonní nebo polyfonní, spoustu her, aplikaci, tapet, schémat apod. Web má vlastní fórum a rubriky jako SE news, Nastavení, Recenze, Tipy a triky atd.

Široký rozhled má i web o Ericssonech, který najdete na této adrese. Máte-li nějaký z modelů Ericsson, zde o něm najdete spoustu užitečných informací. Bohužel poslední aktualizace webu je dva roky stará, takže na Sony Ericssony se už nedostalo.

Dalším webem, ze kterého můžete stahovat zábavní obsah je SonyEricssonClub. Najdete zde již zmiňovaná schémata, tapety, hry, melodie a obrázky. Autor přidal i poměrně rozsáhlou sekci s informacemi o téměř všech modelech Sony Ericssonu.

Tento web je jeden z dalších, na kterém najdete melodie, tapety, schémata atp. a to i pro modely, které nejsou jinde obvyklé, T300 a T310.

Neoficiální Czech Funclub Sony Ericsson je také zajímavou záležitostí. Opět nabízí ke stažení obrázky, melodie, hry, schémata, mimo to má i vlastní diskusní fórum a vydává své články.

Zahraniční neoficiální weby

Jedním z nejznámějších zahraničních webů, který se však nevěnuje jen Sony Ericssonům, ale i přesto ho musíme zmínit, je Esato.com. Je to jeden z největších zahraničních webů, který se věnuje mobilním telefonům a nejvíce modelům Ericssonu a Sony Ericssonu. Najdete zde spoustu zajímavého obsahu ke stažení, informace o modelech z celého světa a hlavně spoustu tipů, triků, rad a velmi rozsáhlé fórum, ve kterém se dozvíte o chystaných novinkách, řešení všelijakých problémů apod.

Dalším velmi zajímavým a rozhodně užitečným webem je Unofficial Club Sony Ericsson. Opět zde najdete veškeré informace o modelech Sony Ericsson, rozsáhlé fórum, odkazy na prodejce Sony Ericssonu, odkazy na zajímavé články po celém světě a stejně jako na Esatu, i zde najdete informace o modelech, která se u nás neprodávaly, neprodávají a ani prodávat nebudou.

Stránky věnované jednotlivým modelům Sony Ericsson

Majitele modelu K700i jistě potěší web věnovaný pouze tomuto modelu, na kterém najdou hry, aplikace, schémata, tapety, tipy a triky a fórum k Sony Ericsson K700i. Vzhledem k tomu, že K700i není na trhu nijak dlouho je i tento web poměrně mladým počinem. Komu by se tyto stránky nelíbily, může se podívat na Bugrovy stránky, které se také věnují K700i. A pokud by ani to nestačilo, tak na této adrese najdete další web, který obsahuje informace o modelu K700, ale také odkazy na recenze, obsah ke stažení a odkazy na prezentace K700i. Nebo můžete nahlédnout na další stránky věnované K700i, které opět nabízejí melodie, aplikace, hry, pozadí, programy a videa ke stažení a navrch přidají chat pro návštěvníky, který se zobrazuje na hlavní stránce.

Modelu T610 se věnuje web MyT610.wz.cz, který byl nedávno, nejspíš kvůli nelegálnímu obsahu, smazán, a tak autor pracuje na jeho obnově. Nicméně již teď má funkční Fórum, Fotogalerii, Odkazy a Novinky a slibuje přidat i schémata a jiný obsah vytvořený čtenáři. Web je sice ve stádiu vývoje, ale autor má očividně snahu ho opět rozjet. Pokud vám nebude stačit obsah tohoto webu, podívejte se třeba na stránky t.six.ten, které jsou také věnovány T610 a najdete na nich obsah ke stažení.

Web věnovaný Sony Ericsson T630 obsahuje parametry, fotografie, tipy a triky a odkazy na recenze modelu T630. Dále si můžete stáhnout melodie, hry, schémata a tapety určené pro T630.

Web SET610.com se věnuje modelům T610/630 a Z600. Najdete zde obsah pro stažení, novinky, něco málo z historie, tipy a triky, fotogalerii a i ukázkové fotografie pořízené Sony Ericssony. Zajímavostí jsou aktuální ceny modelu T610 na internetu.

I ne moc rozšířený model jako Sony Ericsson T300 má svůj vlastní web. Najdete na něm parametry a obrázky telefonu, prodávané příslušenství, obsah ke stažení, diskusi, chat, videa, zajímavé odkazy a články o modelu T300. I zde platí, pokud by se vám tento web nelíbil, můžete se podívat jinam, třeba na tyto stránky věnované modelu T300, které nabízejí v podstatě skoro to samé jako web předchozí nebo na tento web, který se od ostatních opět moc neliší. Modelu T300 se věnuje i tento web, na kterém je velmi zajímavá hlavně fotogalerie obsahující přes 150 fotek nejen T300. Mimo to i na tomto webu najdete obsah ke stažení, informace o T300 a zajímavé odkazy.

Máte model P800 nebo P900 a pořád ve vzduchu visí otázky, na které nemůžete najít odpovědi? Zkuste se podívat na web s FAQ k P800/900. Pokud zde odpovědi na svoje otázky nenajdete, navštivte web věnovaný modelu P900 kde mimo jiné najdete i Symbian aplikace, melodie, tapety a hry ke stažení a také popis nastavení a tipy a triky. A nebo navštivte velmi rozsáhlé fórum věnované mobilním telefonům s operačním systémem Symbian. Zde byste měli najít veškeré odpovědi na svoje otázky a pokud ne, není problém založit novou diskusi a ostatní čtenáři vám jistě poradí.

Další web, který se zaměřil na smartphony P800 a P900 se od těch ostatních nijak výrazně neliší. Najdete zde popis modelů a fotogalerii, aplikace a hry ke stažení. Autor upozorňuje, že veškerý software co je ke stažení je v plné verzi.

Stejně jako v předchozím článku ano v tomto jsem nedokázali obsáhnout všechny weby, které se nějakým způsobem zaměřují na výrobky společnosti Sony Ericsson. Na některé jsem prostě nenarazili a o některých není moc slyšet.Pokud víte o nějakém webu, který podel vás v článku chybí, dejte nám vědět v diskusi.

Diskuze (24) Další článek: Listopadové Mobility: Užitečné CD plné 358 recenzí

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Sony Ericsson K700i, Sony Ericsson T300, Sony Ericsson T630, Mobil, Web, MOBI, Eri, Nelegální obsah, Son