Nejlevnější kapesní počítač Palm Zire již prodeji

Pokud nyní přemýšlíte, za jaký kapesák vyměníte svůj přestárlý elektronický diář, zaostřete na nejnovější počin z dílem Palm. Model Zire je předurčen začínajícím uživatelům kapesních počítačů a tomu je upřednostněna jak cena, tak i vybavení.

Tento týden spatřil světlo světa nejlevnější model kapesního počítače nesoucí značku Palm – Palm Zire. Jedná se o nejlevnější model kapesního počítače v nabídce výrobce Palm a tak je zajímavý především svou cenou, která činí 99 dolarů.

Nový design a malá revoluce

Vzhled nového kapesáku není, jak by se dalo předpokládat, ošizen. Může se pochlubit zcela novým osobitým designem využívajícím moderní kombinací rádoby hranatých prvků. Ochranu displeje zajišťuje průhledný kryt, jenž lze od kapesního počítače zcela oddělit. Při pohledu na čelní část nového Palm Zire zjistíte, že zde došlo k menší migraci. Tlačítko Power se usídlilo pod displejem, neboť tam je nyní více místa. Ze čtyř spouštěcích tlačítek zbyla pouze dva – pro kalendář a adresář. Kurzorová klávesa zůstala. 

  

Displej má stejné parametry jako většina Palmů – jeho rozlišení je 160 x 160 pixelů. Není však podsvícen a to je zlé. Sice to napomáhá větší výdrži na baterie, ale za horších světelných podmínek si na něm nic nepřečtete.

Dostačující výkon a málo paměti

Uvnitř nového Zire bije starší procesor DragonBall EZ taktovaný na 16 MHz. Nejedná se o žádnou novinku ale pro běžný provoz aplikací bohatě stačí. Aplikace psané pro PalmOS nejsou tak náročné jako u konkurence. Pro komunikaci s okolím nechybí IrDA port, který je umístěn v horní části přístroje. Synchronizace a částečně i nabíjení probíhá pomocí USB portu, který je součástí balení. Slabinou novinky bude malá paměť o kapacitě 2 MB. Na plánování a adresář je dostačující, ale na instalování dalších aplikací malá. Hold se bude muset stále něco mazat. O nadstandardní výdrž se stará Li-Ion baterie.

  

Na první pohled vypadá Palm Zire velmi zajímavě a jistě uspokojí nároky všech začínajících uživatelů kapesních počítačů. Uvidíme s jakou cenou se objeví na našem trhu.

Stáhněte si specifikaci Palm Zire v PDF.

Základní parametry

  • Kapesní počítač Palm Zire
  • Rozměry: 112 x 74 x 15 mm
  • Váha: 108 g
  • Paměť: 2 MB
  • Operační systém: PalmOS 4.1
  • Displej: monochromatický, 160 x 160 pixelů
  • Procesor: Motorola DragonBall EZ, 16 MHz
  • Baterie: Li-Ion
Diskuze (22) Další článek: Oskar nabízí službu M-Banka i s Union bankou

Témata článku: Palm, Malá revoluce, Kapesní počítač, Prodej, Počítač, Pro +