Nejoddanější jablíčkáři v Evropě jsou Skandinávci, iPhone tam vlastní až 70 % lidí. Češi jsou pod průměrem

Na Redditu se objevila zajímavá mapa, která ukazuje poměr zastoupení jablečných telefonů v evropských zemích. Nejzelenější jsou státy nejvíce nakloněné iPhonům, přes odstíny žluté až po červenou zájem uživatelů klesá. Data pochází z průzkumu analytické společnosti Statcounter.

Klepněte pro větší obrázek

Nejvyšší procentuální zastoupení uživatelů iPhonu bylo v září 2022 v Monaku, téměř 70 %. Podobně na tom byly i další bohaté městské státy jako Andorra nebo Lichtenštejnsko. Z větších zemí mají nejvyšší podíl mezi 60 a 70 % Norové a Dánové. Podíl iPhonů nad 50 % potom hlásí Švédsko, Velká Británie, Švýcarsko a poměrně překvapivě i Albánie.

Další země už mají většinový podíl smartphonů ve prospěch různých značek používajících Android. Česká republika spolu se Slovenskem, Španělskem a několika dalšími zeměmi dosahuje podílu iPhonů, resp. operačního systému iOS, mezi 20 a 30 %. Ještě méně pak holdují jablkům Maďaři, Chorvati, Bulhaři a Řekové. Nejmenší podíl iPhonů ze všech evropských zemí mají Poláci s pouhými 11 %.

Diskuze (51) Další článek: Motorola Moto G72. Střední třída se 120Hz OLED displejem a 108Mpx foťákem jde do prodeje

Témata článku: , , , , , Reddit, IPhonům, Evropa, Slovensko, Andorra, Monako, Analytická společnost, Španělsko, Maďar, Švédsko, Statcounter, Česká republika, Dánová, Velká Británie, Bulhar, Albánie, Podíl, Lichtenštejnsko, Švýcarsko,