Nejpopulárnější mobilní aplikace pro chatování: svět se dělí na zelenou a modrou

Společnost Similar Web dlouhodobě sleduje online trendy a chování uživatelů „na síti“ po celém světě. Jednou z pravidelně poskytovaných statistik je zastoupení aplikací pro chatování na mobilu. Zatím poslední data pocházejí z prosince 2018 a ukazují, že nadvládu nad mobilním messagingem udržují dvě aplikace.

Klepněte pro větší obrázek

Mapa je zbarvená podle toho, kterou z aplikací používají uživatelé v dané zemi nejčastěji. Zelená patří WhatsAppu, modrá Messengeru, jenž je navázán na Facebook, fialová Viberu, žlutá čínskému WeChat. Celkem Similar Web evidoval sedm různých aplikací pro chatování nebo internetové volání na mobilu.

Klepněte pro větší obrázek

V rámci světa je poměr WhatsAppu a Messengeru poměrně vyrovnaný, přesto na počet uživatelů vede první jmenovaný. V Evropě je situace proti jiným kontinentům zpestřena hojnějším používáním aplikace Viber, kterou si oblíbili uživatelé východní Evropy a Balkánu. Česká republika, stejně jako Slovensko, Polsko, Maďarsko, Francie, Švédsko a Norsko preferuje Messenger.

Diskuze (42) Další článek: Stylový mobil zaslouží stylový obleček. Prohlédněte si pouzdra pro Huawei P30

Témata článku: , , , , , , , DEL, Evropa, Chatování, Švédsko, Slovensko, Balkán, Maďarsko, Chování uživatelů, Francie, Želé, Aplikace, MOBI, Slovensko Polsko, Pro +, Česká republika, Uživatelé