Nejprodávanější smartphone je znovu iPhone X. Který model uspěl mezi Androidy?

Výzkumná společnost Counterpoint Research vydala březnovou statistiku nejprodávanějších smartphonů na světě podle jednotlivých modelů. S podílem 3,5 % kraloval žebříčku celkem bez překvapení Apple iPhone X, následovaný druhým nejlépe vybaveným telefonem s platformou iOS, iPhonem 8 Plus.

Klepněte pro větší obrázek
Nejprodávanější modely smartphonů v březnu 2018 podle tržního podílu (Zdroj: Counterpoint Research)

Na třetím místě se v březnu odehrálo překvapení. Na pozici nejprodávanějšího  smartphonu s Androidem se poprvé dostalo čínské Xiaomi, a to s cenově dostupným modelem Redmi 5A. Ten se prodává globálně za příznivou cenu, která se v Česku aktuálně pohybuje okolo 2 500 Kč.

Čtvrté místo obsazuje globálně nepříliš známý model Oppo A83, se kterým výrobce uspěl zejména v domovské Číně. Až na pátém, resp. šestém místě se objevuje Samsung se svými vlajkovými modely Galaxy S9 a S9+. Z první desítky polovinu příček obsazuje Apple, kterému se dařilo i se staršími iPhony 6 a 7. Samsung přidává ještě třetí model Galaxy J7 Pro (2018), který boduje zejména v Indii.

Komentujeme výsledky prodejů smartphonů za 1. čtvrtletí 2018:

Diskuze (63) Další článek: 300 000 bodů je blízko. Xperii XZ2 stačí update na Android P a najednou vládne žebříčku Antutu

Témata článku: Apple, Oppo, Samsung, Xiaomi, , , , , , , , , , Dostupný model, První desítka, Model, Oppo a, Třetí místo, Tržní podíl, Counterpoint Research, Česká republika, Smartphone, Výzkumná společnost, Čtvrté místo, Příznivá cena,