Nejprodávanější smartphone LG povýší na Android 2.3

Díky Optimus One patří i korejské LG mezi společnosti, se kterými se musí ve světě smartphonů počítat. Telefon proto za odměnu dostane perníček.

Minulý týden se na webu Endadget objevila informace, že mobilní telefon LG P500 Optimus One s operačním systémem Android 2.2 Froyo nebude kvůli jeho hardwarovým limitům možné upgradovat na Android 2.3 Gingerbread. Informaci převzala i některá další oborová média, LG však později upřesnilo, že update na čerstvou verzi systému od Googlu bude k dispozici. Nejdříve však musí proběhnout nezbytné testování a odladění.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

 „Bylo by velmi jednoduché vzít novou verzi operačního systému a nahrát ji do našeho smartphonu LG Optimus One. Ovšem bylo by to také velmi nezodpovědné. Testeři společnosti LG musí nejprve otestovat kompletní funkčnost zařízení, případně provést změny v operačním systému tak, aby funkčnost zařízení byla za všech okolností stoprocentní. V tuto chvíli však nelze sdělit detaily, ale podrobnosti o nové verzi oznámíme v pravý čas“, uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

LG Optimus One byl jedním z prvních smartphonů na světě, které používaly aktuální verzi operačního systému od Googlu Android 2.2 Froyo. Možná také díky tomu se Optimus One stal nejrychleji prodávaným telefonem značky LG: smartphonu se prodalo milion kusů po pouhých 40 dnech prodeje. Společnost LG očekává, že Optimus One bude za celý tržní cyklus prvním smartphonem značky LG s prodejem překračujícím 10 miliónů kusů. V Česku lze sehnat za nedotovanou cenu kolem pěti tisíc korun.

LG P500 Optimus One
LG Optimus OnePrůměrně vybavený komunikátor s operačním systémem Android, který má kapacitní dotykový displej o rozlišení HVGA, 600MHz procesor a třímegapixelový fotoaparát s autofocusem. Je také vybaven GPS modulem a Wi-Fi anténou.rozměry a hmotnost: 114 × 59 × 13 mm, 129 g
displej: 3,2'', TFT LCD, 320 × 480, 262 tisíc b., kapacitní
sítě a data: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), WCDMA (900/2 100 MHz), GPRS (třída 10), EDGE (třída 10), HSDPA (7,2 Mb/s), GPS
konekt.: microUSB, Bluetooth (A2DP), Wi-Fi
paměť: 170 MB, microSDHC
baterie: 1 500 mAh
operační systém: Android 2.2
hudba: přehrávač hudby, rádio, 3,5mm jack
fotoaparát: 3Mpx (2 048 × 1 536), video (640 × 480), autofocus
68%
hardware
N/A*
software
katalogpreview
cena: 5 000 Kč

Aktuální používaná verze Androidu 2.2 má označení Froyo, verze 2.3 teprve přichází k výrobcům telefonů. Nová verze Gingerbread přináší řadu drobných vylepšení, jako je ergonomičtější klávesnice, vylepšené řízení spotřeby, novinkou této verze je download manažer, podpora technologie NFC a multimediální framework určený pro vývojáře aplikací.

Diskuze (26) Další článek: O2 3G nově pro dalších šest měst

Témata článku: LG, , , , HTC One S, LG Optimus, LG Optimus One, Martin Malý, SMA, Používaná verze, Milión kusů, Tržní cyklus, #Android, Kompletní funkčnost, Smartphone,