Nejšílenější telefon minulého roku dostane nástupce. Podívejte se na rendery

V září 2019 se představil smartphone Xiaomi Mi Mix Alpha a s displejem ovinutým kolem téměř celého těla působil jako zjevení. V září 2020 se telefon podíval i do Česka:

Co na tom, že byl telefon nepraktický a nikdy se nedostal do prodeje? Xiaomi připravuje nástupce. Zatím máme pouze schematické modely, které koloroval známý holandský web LetsGoDigital.

Vyplývá z nich, že Xiaomi v obtáčení displeje zašlo ještě o krok dál. Tam, kde první generace na zádech zachovala pruh pro umístění fotoaparátů, má Xiaomi Mi Mix Alpha II displej na 360° a bez přerušení. Kamery se schovaly do masivního modulu, který se vysouvá z horní hrany telefonu. Vedle něj je hardwarové tlačítko, které slouží k vypnutí, zapnutí a probuzení telefonu, odemyká se čtečkou otisků prstů schovanou v displeji.

Druhá generace Alphy nevypadá o moc praktičtěji než ta první, ale Xiaomi je dostatečně zkušený výrobce, aby se z nedostatků poučil a aspoň některé odstranil. Klíčová otázka zní – dotáhne tentokrát Xiaomi koncept až do prodeje? Rozhodně by šlo o jeden z nejatraktivnějších telefonů vůbec…

Váš názor Další článek: Bývalý šéf NÚKIB otevřeně promluvil o varování před Huawei a rodeu, které následovalo

Témata článku: Xiaomi, , , , , Xiaomi Mi Mix, Render, Displej, Minulý rok, Xiaomi Mix Alpha, Nástupce, Generace, Telefon, Česká republika, DOS