Nejvíc chytrých hodinek v Česku prodá Huawei. Vyrostl Amazfit a překvapil Garmin

Huawei po útlumu byznysu se smartphony našlo novou zlatou žílu, minimálně na českém trhu. Ve čtvrtém čtvrtletí 2021 u nás čínská značka prodala nejvíc chytrých hodinek, přes 127 tisíc kusů. Vyplývá to z analýzy IDC. Poměrně překvapivé je i pořadí na dalších místech.

Klepněte pro větší obrázek

Zatímco globálnímu trhu s chytrými hodinkami jednoznačně vládne Apple, v Česku se musí spokojit až se čtvrtou příčkou. Je to dáno hlavně celkovou nižší penetrací iPhonů mezi uživateli (ve srovnání se západní Evropou nebo USA), s nimiž jakožto jediným typem telefonu Apple Watch výhradně spolupracují, a také vyšší cenou hodinek.

Úspěch značky spojované se Xiaomi

Na druhou příčku se tak v období říjen až prosinec loňského roku dostala značka Amazfit, která byla dlouhou dobu spojována se Xiaomi. Nyní už si ale čínský gigant produkuje hodinky pod vlastní značkou a Amazfit, jenž je ve vlastnictví společnosti Zepp Health (dřívější název Huami Technology), pokračuje v rozvíjení svého portfolia. Objem prodaných zařízení ve sledovaném období v Česku více než zdvojnásobil na 40 tisíc kusů.

Klepněte pro větší obrázek
Nejnovější modely v portfoliu Amazfitu jsou hodinky řady GTR 3 Pro

Co se týče celého roku 2021 z pohledu Amazfitu, byl pro značku úspěšný i na globální úrovni. Firma dodala 6,81 milionu chytrých hodinek do celého světa. Z toho do České republiky bylo dodáno 166 tisíc kusů a posunula se tak z pátého místa v roce 2020 na druhé místo v roce 2021 ze všech monitorovaných značek chytrých hodinek. Firma svůj úspěch slaví mimo jiné plošnou slevou 500 Kč na všechny své prodávané modely chytrých hodinek.

Amazfit GTR 3 Pro Amazfit GTR 3 Pro
nabízí 13 obchodů za ceny od 3 190 Kč
Srovnat ceny na Živě

Velmi oblíbený zejména u sportovců zůstává Garmin, který má navíc velmi široce rozkročené portfolio od ryze sportovních chytrých hodinek až k spíše lifestylovým modelům. 27 tisíc distribuovaných kusů stačilo americké značce ke třetímu místu na českém trhu.

Zmiňovaný čtvrtý Apple doplnil v první pětce ještě Samsung, jenž zaznamenal meziroční pokles a nyní prakticky vše sází na aktuální modelovou řadu Galaxy Watch 4.

Porovnali jsme hodinky od Huawei, Honoru a Amazfitu:

Diskuze (23) Další článek: Smartphony brzy změří srdeční tep pomocí mikrofonů. Čeká se ještě na výsledky klinické studie

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , Pro +, Česká republika, Kus, Evropa, Značka,