Některé Samsungy Galaxy S22 Ultra zdobí fialový pruh na displeji. Chybu opraví chystaný update firmwaru

  • Samsungy Galaxy S22 Ultra „zdobí“ fialový pruh na displeji
  • Chyba se týká jen Exynos verianty s Přirozeným režimem displeje
  • Nejedná se o hardwarovou, ale o softwarovou chybu

Samusng sice ještě v Česku nezačal nabízet řadu Galaxy S22, ovšem v zahraničí se množí první případy nespokojených uživatelů, jejichž displej čas od času „ozdobí“ nevzhledný fialový pruh. Konkrétně se to týká Exynos varianty Galaxy S22 Ultra, která se začne z nové řady topmodelů od Samsungu prodávat nejdříve, už tento pátek 25. února. A, byť situace vypadá jako hardwarová chyba, jedná se o problém v softwaru, který Samsung brzy opraví firmwarovou aktualizací.

Problémy s displeji začali před pár dny hlásit první uživatelé Galaxy S22 Ultra na Redditu. Symptomy jsou vždy podobné, v levé části displeje (při pohledu v režimu na šířku), buď krátce, nebo déle problikne fialový pruh s jakýmsi digitálním šumem. Byť jsme původně problém na námi testovaném zařízení neobjevili, stačilo splnit několik základních podmínek, a chyba se ukázala i u našeho telefonu.

Pokud nastavíte rozlišení displeje na maximum (WQHD+), přepnete na Přirozený režim displeje a zkusíte odemknout telefon otiskem prstu, i v našem případě na displeji probliknou fialové pruhy. A to se může opakovat i kdykoliv během používání telefonu. Pokud však využíváte defaultní displejový režim Živý, chyba se vám nikdy neobjeví. Vše tedy směřuje k tomu, že se nejedná o hardwarový nedostatek ale o chybu softwarovou, což nám ostatně potvrdil i Samsung:

Oficiální vyjádření Samsungu (přeloženo):

„Kvalita produktů je u nás v Samsungu nejvyšší prioritou. Jsme si vědomi toho, že omezený počet uživatelů Galaxy S22 Ultra pozoruje rozpixelovaný pruh na displeji. Už jsme pro Galaxy S22 připravili opravdu, a brzy vydáme softwarovou aktualizaci, která tento problém opraví. Doporučujeme, aby měli všichni uživatelé v telefonu vždy aktuální software“.

První velká aktualizace, tzv. „Day1 update“, však tentokrát zřejmě dorazí o něco později, než bylo zvykem v předchozích letech. OTA aktualizace by měla být zveřejněna v prvních březnových dnech. Má mít rozsáhlý seznam změn a oprav, mezi nimiž bude i zmiňovaný problikávající pruh na displeji. U Galaxy S22+ se tento problém neobjevuje, a pokud snad ano, už při vstupu na trh bude k dispozici zmiňovaná velká aktualizace se všemi potřebnými opravami. Připomeňme, že Galaxy S22 a Galaxy S22+ se v ČR začnou prodávat 11. března.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Představení Samsungu Galaxy S22 Ultra:

Diskuze (8) Další článek: Apple vyvíjí čip pro své auto. S autopilotem pro Apple Car mu pomůže partner z Jižní Koreji

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S22 Ultra, Displej, F +, ? Displej, Firmware, Pruh, Samsun, Reddit, Chystaný update, Přirozený, Režim, Česká republika