Nemáte navigaci v telefonu? 8 důvodů, proč to změnit

(Inzerce) Možná máte raději papírovou mapu. Nebo vlastníte samostatné navigační zařízení. Možná nechcete zbytečně využívat mobilní internet a platit za data.

Zde je osm důvodů, proč je offline navigační aplikace v chytrém telefonu tím správným pomocníkem nejen pro cestu na dovolenou, ale i během ní.

1. Mapy máte vždy po ruce: Na rozdíl od běžné navigace do auta či papírové mapy máte telefon vždy s sebou. Ať už potřebujete najít konkrétní adresu, nejbližší bankomat nebo lékárnu, s offline navigační aplikací máte mapy a miliony bodů zájmu okamžitě po ruce. Nemusíte zapínat data v telefonu a čekat, až se mapa načte (případně nenačte) přes pomalé připojení.

Klepněte pro větší obrázek

2. Ušetříte na roamingu: Na offline navigaci se můžete spolehnout i v místech, kde je slabé mobilní pokrytí, a také v zahraničí. Její používání pro vás nebude představovat další náklady za mobilní data a roaming. Na rozdíl od online navigací jsou detailní mapy pro celé země uloženy v telefonu, případně na SD kartě.

3. Navigační aplikace pro chytré telefony vyspěly: Časy, kdy se navigační aplikace nemohly vyrovnat těm zabudovaným v autě či samostatným navigačním zařízením, jsou dávno pryč. Dnešní aplikace jsou daleko napřed, oproti běžným navigacím nabízejí širší škálu funkcí a rychlejší a pohodlnější ovládání prostřednictvím citlivého dotykového displeje současných chytrých telefonů.

4. Aktualizace map a softwaru jsou zdarma a probíhají snadno a rychle: Aktualizovat navigaci zabudovanou v autě nebo samostatné navigační zařízení novými mapami zabere hodně času a vyžaduje řádnou dávku trpělivosti a technické zručnosti. Kromě toho bývají mapové aktualizace těchto zařízení zpravidla zpoplatněny. Naproti tomu aktualizovat aplikaci v telefonu je záležitostí několika dotyků a mnohé aplikace nabízejí aktualizace zdarma.

5. Bezpečnější řízení auta v noci – průhledový displej HUD: S vybranými navigačními aplikacemi (např. Sygic) můžete v noci jezdit bezpečněji. S doplňkovou funkcí průhledového displeje – HUD – můžete navigační pokyny z telefonu promítat přímo do svého zorného pole, tedy na čelní sklo auta. Díky tomu se můžete plně soustředit na cestu a snadněji sledovat navigační pokyny.

Klepněte pro větší obrázek

6. Dopravní informace a varování před mobilními radary: I vy patříte k lidem, kteří poslouchají dopravní zpravodajství v rádiu? Moderní aplikace poskytují doplňkovou službu, jež dokáže zobrazovat dopravní situaci přímo na mapě. Opravdu kvalitní aplikace však jdou ještě o krok dále a nabízejí nejrychlejší trasu k vašemu cíli na základě aktuální situace. Trasa se neustále mění tak, abyste se vyhnuli zdržením, a kromě toho vás aplikace dokáže upozornit, když se blížíte k mobilním radarům. Inteligentní technologie minimalizuje množství přenesených dat a šetří tak váš datový tarif. Tuto online doplňkovou funkci ocení všichni, kteří tráví hodně času na cestách.

7. Doplňková funkce DashCam – video záznamník: Šikovná aplikace v chytrém telefonu dokáže dělat několik věcí současně. Například zaznamenávat, co se děje na silnici před vámi, a zároveň vás navigovat. Videa z telefonu lze snadno sdílet s přáteli. Společnost Sygic nabízí doplňkový video záznamník, který nahrává i během navigování a automaticky uloží video v případě nehody. Každé video obsahuje GPS souřadnice, vaši rychlost, čas a datum. Není k tomu potřeba žádné dodatečné zařízení.

8. Nízké náklady: Nyní můžete využít výjimečnou slevu až 70 %. V rámci letní akce je doživotní licence na GPS navigaci Sygic s aktualizacemi mapových podkladů pro Evropu a Rusko dostupná jen za 19,99 eur. (Standardní cena je 69,99 eur.) Stejná licence na GPS navigaci Sygic s mapovými podklady pro celý svět je rovněž k dispozici se slevou 70 % jen za 29,99 eur. Nabídka platí pouze do konce srpna. Nákup lze provést přímo v aplikaci dostupné pro zařízení Android, iPhone a Windows Phone.

Další článek: Zlevní elektronika? WTO zruší cla u čipů, GPS či polovodičů

Témata článku: Apple iPhone 4GB, Pomalé připojení, Doživotní licence, Důvod, Doplňková funkce, Navigační aplikace, Letní akce, GPS Navigation, Šikovná aplikace, Kvalitní aplikace, Čelní sklo, Pro +, Mobilní radar, Video obsah, Telefon, Průhledový displej, Mapový podklad