Google | Google Meet

Neomezená doba zdarma skončila. Google Meet značně utáhlo šrouby uživatelům zdarma

Službu pro videokonference Google Meet provozuje firma zdarma, pojí se s tím ale určité limity. Ty byly po dobu pandemie zrušeny, nyní se ale začínají opět uplatňovat. Bez placení tak lze mít maximálně hodinový hovor s až 100 účastníky.

Google limity pro Meet uvolnil před více jak rokem a původně mělo dojít ke konci této nabídky již v březnu. Nakonec ale došlo k prodloužení do konce června a nyní k dalšímu prodloužení nedošlo. Pokud tedy službu používáte, můžete si začít všímat staronových omezení.

Největší omezení je pro uživatele běžných Google účtů vedených zdarma. Zde platí limit 60 minut pro skupinový hovor, po 55 minutách vás pak Meet upozorní, že se limit blíží. Platí zde také limit maximálně 100 připojených osob. Klasický hovor mezi dvěma účastníky může trvat až 24 hodin. Pokud si předplatíte nové osobní předplatné Google Workspace, skupinové omezení se zruší.

image.png 
Tabulka s limity počtu účastníků dle verze předplatného

Pro všechny ostatní omezené délky hovorů neplatí, je zde ale limit na počet účastníků dle edice, kterou si vaše škola či firma předplácí. Pro nejnižší plány platí limit 100, lze jej ale navýšit až na 250.

Všechny limity se počítají dle uživatele, který schůzku vyvolal. Stačí tedy, aby pouze hostitel měl vyšší verzi Meet a omezení se hovoru netýkají.

Diskuze (16) Další článek: Vyšel Firefox 90. Definitivně pohřbil FTP a „vzal Facebook na milost“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,