Neonode N1 opět vystrkuje růžky

Tentokrát však ne tak agresivně jako v případě svého představení. Prvních tisíc kousků je už připraveno pro své budoucí majitele. Známe cenu, známe všechny parametry a také známe problémy, se kterými mohou první uživatelé počítat.

Konec minulého roku byl ve znamení předzvěstí o novém nekonvenčním komunikátoru Neonode N1. Již tehdy si získal řadu skalních příznivců a to zejména svým celkovým pojetím, netradičním vzhledem a předpokládanou cenou. Jeho slibované brzké uvedení se neustále odkládalo a poslední termín (duben) konečně přinesl alespoň nějaké informace. Do včerejšího dne hrála společnost Neonode mrtvého brouka a leckdo se mohl domnívat, že vše byla jen „hezká“ fáma.

Včerejší den byli uživatelé, kteří si předobjednali Neonode N1, obeznámeni alespoň mailem o stavu věci. Vybráno bylo pouhých tisíc uživatelů, kteří projevili o netradiční telefon zájem a v emailu se dozvěděli ve zkratce asi toto:

V balení Neonode N1 naleznete 64 MB SD kartu, USB kabel, stereo sluchátka, recovery software a manuál. Pokud kupujete náš N1 musíte mít počítač s USB, systémem Windows 95 a vyšším. Software v Neonode N1 je stále v rané verzi. To znamená, že jej budete muset upgradovat a připravit se na různé chyby. Neonode N1 bude distribuován skrze náš nový web, který spustíme 15. května. Cena Neonode N1 je 520 euro včetně poplatků.

Co to pro budoucí uživatele znamená? Do ruky se jim dostane jen nějaká beta a všichni se zúčastní nechtěného betatestování. To není dobrá vizitka, když uvážíme, že Neonode N1 měl být v prodeji již v únoru. Během tohoto zpoždění se na scéně objevilo několik jeho možných konkurentů v čele se Siemensem SX1, který má podobnou konstrukci, ale je mnohem výkonnější (a také dražší). Z mailu můžeme také vyčíst to, že Neonode nebude stavět žádnou distribuční síť a bude své produkty prodávat jen skrze svou webovou stránku.

Největším přínosem dubnového znovuzrození Neonode je asi oficiální tabulka parametrů. Oproti té původní v ní totiž nalezneme několik změn – třeba v hmotnosti, která klesla na 86 gramů.

Tabulku vám přinášíme ve formě screenshootů, nebo si ji můžete stáhnout ve formátu PDF.

 

  


Diskuse: Má Neonode N1 šanci uspět? Dokáže se vypořádat s konkurenčními produkty slavnějších výrobců?

Diskuze (8) Další článek: Mobilní telefon slaví 30 let

Témata článku: Neonode, Neo, #NEON, Včerejší den, Neo +