Nepřehlédněte: T-Mobile dnes přejmenuje tarify Relax – kvůli Eurotelu

Když T-Mobile v srpnu představil nové tarifní programy Relax, diskutovalo se, jestli to není protiprávní, když stejný název pro stejný produkt používá už konkurenční Eurotel. T-Mobile byl přesvědčen, že je všechno v pořádku a tak pro nové tarify použil stejný název jak ve svých dalších zahraničních sítích (více najdete v tomto článku). U úřadu průmyslového vlastnictví si už v lednu podal žádost o registraci ochranné známky.

Jenže Eurotelu se tento přístup samozřejmě nelíbil a žádal po T-Mobilu změnu názvu. Postavil se za něj i soud, který podle našich informací někdy začátkem září v předběžném opatření přikázal T-Mobilu přestat používat tento název. Označení Relax se postupně přestalo objevovat a nyní aktuální tarify nejsou ani na webu operátora.

Dozvěděli jsme se, že T-Mobile dnes oznámí v tiskové zprávě přejmenování tarifních programů. Všechny jejich vlastnosti a podmínky zůstanou stejné, půjde jen o změnu názvu. Naše informace potvrdil i tiskový mluvčí Jiří Hájek, ovšem s tím, že na podrobnosti musíme počkat do pondělka. Pro detaily mimochodem nemá smysl volat na infolinku, nemají zde žádné informace.

T-Mobile měl s Eurotelem kvůli názvům problém už dřív. Starší mezinárodní slogan Get more from life totiž lze do češtiny přeložit přirozeně jako „Více ze života“. Ale to jsme už samozřejmě někde slyšeli.

O změně názvu Relax se už diskutuje také v tomto fóru

Diskuze (40) Další článek: Hudba v mobilu: používané formáty a programy

Témata článku: , , T - Mobil, Euro &, T Mobil, O Relax, Relax, Průmyslové vlastnictví, Mobil, Euro, Stejný produkt, MOBI, Pře, Tarif