Netflix Games dorazily na iOS. Hry stáhnete rovnou z App Storu, nabídka je zatím chudá

Je to mu jen pár dní, kdy Netflix oznámil spuštění vlastních her v rámci aplikace na zařízeních s Androidem. Nyní služba Netflix Games přichází i na platformu iOS, a to globálně. Hry mají být k dispozici přímo v nabídce aplikace, kde budou mít vlastní kategorii. Nutno však dodat, že jich zatím moc není, pouze pět, za to originálních, které často souvisí i se seriálovou a filmovou produkcí firmy.

Hlavními tituly je dvojice her Stranger Things 3 a Stranger Things: 1984, ale firma slibuje, že další budou přibývat. Přestože Netflix oznámil spuštění globálně, zatím se však ne každému uživateli zobrazí přímo v aplikaci. To ale nevadí, jelikož Netflix k distribuci využívá obchod App Store, kde hry najdete také. Podmínkou však je, že musíte mít aktivní předplatné Netflixu, abyste je mohli nainstalovat.

Jedná se tedy evidentně o hlubší spolupráci Applu s Netflixem. Zajímavé je však i technické pozadí, na které upozornil portál Bloomberg. Ke stažení her je, jak již bylo zmíněno, potřeba mít aktivní předplatné Netflixu, které si však můžete zařídit i mimo obchod Applu a hry vám budou fungovat. Pokud však účet nemáte, bude vám primárně nabízena volba předplatného Netflixu skrze App Store, kde už Apple získává 30% provizi v prvním roce a od druhého roku již polovičních 15 %.

Většina her Netflix Games vychází ze seriálu Stranger Things:

Váš názor Další článek: Zláká vás iPhone 13 Pro s úlomkem zubu dinosaura? V tom případě budete skoro o 200 tisíc korun chudší

Témata článku: , , , , , , , , , App Store, Aplikace, Obchod, Stranger Things, Bloomberg, App Storů,