Netflix testuje v Polsku svou herní službu. Zatím běží přes Google Play

Netflix po měsíci od ohlášení své herní streamovací služby spustil dvě hry v rámci jejího pilotního provozu v Polsku. Místním uživatelům jsou zatím dostupné pouze dvě hry – Stranger Things: 1984 a Stranger Things 3. Jde o ranou betaverzi služby, takže zatím nedochází k žádnému streamování, ale uživatele pouze přesměruje do obchodu Play Store, kde si ji může nainstalovat.

Přesto už nyní dochází k určité autentizaci skrze Netflix, jelikož předplatitelé tímto způsobem získají hry v plné verzi bez reklam a bez dalších In-App nákupů. Odkaz pro spuštění nainstalovaných her poté uživatelé najdou přímo v aplikaci Netflix. Otázkou je, zda v budoucnu hry skutečně poběží nadále skrze obchod Play, nebo půjde o plnohodnotnou vlastní platformu Netflixu.

V každém případě ale nemá Netflix až tak velkou motivaci od Googlu odcházet. Jak ukazuje nedávná žaloba Epicu, streamovací gigant je jednou z mála firem, která od Googlu údajně dostala slevu na provize z obchodu Play. Důvod slevy byl přitom jasný – nedat Netflixu důvod využívat jiné alternativní způsoby platby. Je tedy možné, že by platforma nakonec mohla zůstat napojená na Google Play. Ostatně konkurenční Apple Arcade také hry přímo nestreamuje, ale nabízí ke stažení za předplatné.

Netflix se otevírá mobilním hrám:

Zdroje: Netflix, The Verge

Váš názor Další článek: Ameriku bičuje hurikán Ida. Znovu se ukazuje, jak důležitá je komunikační aplikace Zello

Témata článku: , , , , , , , , , , Stranger Things, Play Store, Streamovací služba, The Verge, Obchod, Uživatelé, Epic, Herní