Cena unikátního starého iPhonu se v aukci vyšplhala skoro na dva miliony. Má USB-C místo Lightningu

Před měsícem jsme psali o kutilovi, který se rozhodl předělat svůj iPhone X a místo Lightning konektoru do něj integroval USB-C. Telefon je plně funkční a celý proces výměny byl velkou výzvou, o které nakonec natočil i dokument. Hotový telefon nakonec umístil na aukční portál eBay, kde se vydražil za nečekanou sumu.

Jako jediný unikát přitáhl pozornost více než stovky přispěvatelů, kteří nakonec jeho cenu vyšroubovali až na konečných 86 001 dolarů, tedy v přepočtu 1,9 milionů korun. Trochu bizarní je však seznam podmínek, na které kupující svým nákupem přistoupil. Zařízení by totiž neměl rozebírat, opravovat, dokonce ani aktualizovat případně vymazat. Jinak hrozí ztráta funkčnosti telefonu, za kterou autor nenese zodpovědnost. K telefonu kupující nedostane ani nabíječku, ale má nárok na půlhodinový telefonický hovor s jeho autorem.

Navzdory tomu, že iPhone funguje, jeho autor jej rozhodně nedoporučuje používat ani jako hlavní telefon. To vzhledem k unikátnosti telefonu však asi ani nebude cíl kupujícího. Status prvního funkčního iPhonu s USB-C mu totiž nikdo nevezme, takže jeho cena možná časem může získat ještě vyšší sběratelskou hodnotu.

Připomeňte si originální Apple iPhone X:

Diskuze (10) Další článek: Ať vás Google nesleduje. Vypněte si ukládání polohy svého Androidu jednou provždy

Témata článku: Apple, , , , , , , , , Apple iPhone X, Telefon, Aukční portál, Proces výměny, Dolar, Autor,