Nevěříte Číňanům? I dnes máte možnost koupit mobil vyrobený v Německu

Ještě před 10 lety byla výroba a kompletování mobilů v zemích EU běžnou praxí. Telefony se vyráběly ve Finsku, Švédsku, Maďarsku, Rumunsku, Německu a v dalších zemích. Postupem času ale docházelo k útlumu výroby, zavírání někdy i nově vybudovaných továren a přesouvání výrobních kapacit do Asie. V Číně, Indii, Malajsii, Thajsku a Vietnamu dnes vzniká naprostá většina produkce.

Pokud nemáte důvěru ve zboží vyráběné v Číně a dalších asijských trzích, stále máte možnost zakoupit i „pravý evropský mobil“. Nálepkou Made In Germany se chlubí německý Gigaset GS280 představený na uplynulém veletrhu MWC 2019 v Barceloně. Značka známá především díky domácím stolním DECT telefonům jej vyrábí ve městě Bocholt a chlubí se zejména vysokou zvukovou kvalitou hovorů.

Samotný Gigaset GS280 je zařízení nižší střední třídy s 5,7palcovým Full HD+ displejem, procesorem Snapdragon 430, 3 + 32 GB paměti, 16Mpx fotoaparátem a baterií s kapacitou 5 000 mAh. Použitým systémem je Android 8.1 Oreo. Telefon se začne na evropských trzích prodávat během března za 249 eur (cca 6 500 Kč), výrobce garantuje jednu výměnu displeje do tří měsíců od koupě zdarma. Mobily Gigaset se pravidelně dostávají i do české distribuce.

Diskuze (23) Další článek: Když se zkříží design Notu 9 s Galaxy S10. Jak by mohl vypadat Galaxy Note 10?

Témata článku: Gigaset, , , , , , , , , Finsko, Asie, Švédsko, German, Made in Germany, Mobil, Maďarsko, Rumunsko, Číňan, Cin, Bocholt, Vietnam, Malajsie, Kapacita, MOBI, Německo,