Nexar: Proměňte iPhone na autokameru a natočte piráty silnic

Bezpečnost na silnicích je tématem, které se často skloňuje v souvislosti s internetem věcí. Lokální monitorovací zařízení se v automobilech používají už dlohou. Nejčastěji jsou to autokamery, které kontinuálně nahrávají celý průběh jízdy a pomáhají pak při určování viníků nehod a následném jednání s pojišťovnami. K podobnému účelu může posloužit i smartphone.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Nexar je aplikace určená pro iPhony, která nejen monitoruje provoz, ale se získanými obrazovými daty také aktivně pracuje. Aplikace na základě polohy a sesbíraných crowdsourcovaných dat rozpozná kritická místa na silnicích a upozorní na zvýšené riziko dopravní nehodovosti. Aplikace pomocí akcelerometru pozná náhlé brždění a další nestandardní situace. Ty pak nahrává a data ukládá na vzdálený server.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Aplikace je stará teprve několik dní, proto se stále pracuje na rozšiřování datábaze. Do budoucna se počítá i s funkcí rozpoznávání SPZ před vámi jedoucích vozidel. Pokud bude v databázi značka uložena jako účastník nějaké předchozí dopravní nehody, aplikace vás na to upozorní. Nexar je určena pro zařízení s iOS a je ke stažení zdarma.

Stahujte aplikaci Nexar zdarma:

Klepněte pro větší obrázek

Diskuze (18) Další článek: Dostaňte hudbu z mobilu do audiosystému v autě pomocí FM vysílače

Témata článku: , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Dopravní nehody, Vzdálený server, Celý průběh, Síl, NAT, Pro +, NEX, Monitorovací zařízení, SPZ, Auto, Zvýšené riziko, Viník, NATO, Pojišťovna,