Nexus One, nebo přece jen mytický gPhone? Uvidíme 5. ledna

Google konečně svolal očekávanou tiskovou konferenci. Google Phone bude představený už 5. ledna, stále však není jasné, jak se bude jmenovat.

V rámci veřejného tajemství prvního telefonu značky Google se už s jistotou mluví o jménu Nexus One. Bude to ale skutečně tak? Včera se objevily indicie, které naznačují, že by to tak být nemuselo. FCC (Federal Communications Commission) schvaluje veškerou komunikační elektroniku včetně příslušenství pro provoz na území USA a dnes vydala dokument, kde je v kolonce “tržní jméno” napsáno “Google Phone”. Že bychom se tedy přece jen dočkali mytického jména?

Na zatím tajných materiálech amerického T-Mobilu se pro změnu objevuje jméno “Google Android Phone”. Jsem opravdu zvědavý, jak tohle dopadne a myslím si, že jestli naše pídění po každé sebemenší informaci sleduje někdo z Google, musí se královsky bavit. Jistotu bychom měli mít už 5. ledna 2010, to je totiž datum, na kterém se nejrůznější zdroje shodují, jako o začátku prodeje Nexus One/Google Phone.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Google Phone? Krabice říká Nexus One (foto: Engadget
 a Le Journal du Geek)

Váhu tomuto datu dnes dodal samotný Google, když novinářům rozeslal pozvánky na „tiskové setkání s Androidem“. Koná se ve hlavním sídle firmy v kalifornském Mountain View a z textu pozvánky se dozvíme snad jen že operační systém Google Android oslaví své první výročí. O představení očekávaného telefonu však pochybuje jen málokdo...

Informace pro tento článek byly čerpány z webových magazínů Engadget.comTMOnews.com 


Aktualizováno: podle očekávání se v posledních dnech před premiérou objevují další a další informace. Server Gizmodo.com přinesl dva screenshoty webové aplikace amerického T-Mobilu...

Klepněte pro větší obrázek 
První z nich popírá zvěsti o tom, že se bude tento telefon prodávat výhradně bez operátorského úvazku
Klepněte pro větší obrázek 
Druhý zřejmě definitivně odpovídá na otázku položenou v nadpisu tohoto článku, v plné kráse zde vidíme logo Nexus One
Diskuze (5) Další článek: Nokia vs. Apple: patentová válka ve třetím dějství

Témata článku: , , , Google Nexus One, Mytí, Veřejné tajemství, NEX, LED, Pře,