Neznámí výrobci: Innostream, jeden jako druhý

Za dalším neznámým výrobcem se podíváme do Číny. Podle toho také vypadá spektrum telefonů: v podstatě samá véčka. Najdou se ale i výjimky v podobě zajímavých vysouvacích telefonů.
Kapitoly článku

Cesta z Číny

Nejprve jako obvykle krátce k historii firmy Innostream. Původem je z Číny, kde byla v roce 2000 založena. Firma je tedy oproti ostatním výrobcům velmi mladá a její historie není tak pestrá. Od samého počátku se firma soustředila především na vývoj a výrobu mobilních telefonů, čímž se zabývá dodnes. Postupně otvírala své zastoupení v dalších asijských zemích, např. v Tchaiwanu nebo v Koreji, ale i v Evropě ve Velké Británii. V roce 2002 firma představila svůj první barevný mobil a o rok později byl uveden první telefon s vestavěným fotoaparátem. 

Z nabídky mobilů firmy Innostream začněme hned zostra vlajkovou lodí, kterou je model INNO A10. Jedná se o véčko s integrovanou anténou o rozměrech 43 × 90 × 24 mm a hmotnosti 86 gramů. Oba displeje jsou barevné, přičemž ten menší vnější je pasivní, má rozlišení 96 × 64 pixelů a zobrazí 65 tisíc barev. Vnitřní hlavní displej má rozlišení 128 × 160 obrazových bodů a zvládne zobrazit až 262 tisíc barevných odstínů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Megapixelové véčko INNO A10

Do výbavy telefonu patří především integrovaný fotoaparát s rozlišením 1,3 Mpx, který může k focení použít i blesk. Dále je předností telefonu velmi slušných 128 MB uživatelské paměti. K dispozici je podpora souborů MP3, které můžete použít i pro vyzvánění. K němu je jinak k dispozici padesátihlasá polyfonie. Z ostatních funkcí je v telefonu podpora Javy, wapu a také e-mailový klient. Možná trochu překvapí, že telefon je pouze duální. Véčkový telefon, u něhož mnoho uživatelů ocení mimo jiné integrovanou anténu, je k dispozici také podpora GPRS třídy 10. 

Dalším z telefonů je INNO 30

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
INNO 30 z různých pohledů • červená varianta

Stejně jako u předchozího modelu se jedná o véčko, tentokrát však s viditelnou anténou. Typ 30 má rozměry 42 × 82 × 22 mm a váží 76 gramů. Model je provedeno v klasicky véčkové stříbrné barvě, na vnější straně je pasivní barevný displej s rozlišením 96 × 64 pixelů, který dokáže rozlišit pětašedesát tisíc barev. Vnitřní displej má pak stejné rozlišení jako předchozí model, a stejně tak je tomu i s počtem barev, kterých může být až 262 tisíc. Na vnější straně zavřeného véčka je nesymetricky pod displejem umístěn objektiv VGA fotoaparátu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vysouvací mobil INNO 55

Funkčně je model INNO 30 velmi podobně vybaven jako INNO A10 a na velké a podstatné rozdíly tu nenarazíme. Jiné to je s dalším modelem INNO 55. Tentokrát se jedná o stylový telefon, jehož charakteristickým prvkem je vysouvací konstrukce. Přední straně dominuje displej s rozlišením 128 × 160 obrazových bodů, který umí zobrazit až 262 tisíc barev. Pod displejem je hlavní ovládací prvek v podobě kruhové čtyřsměrné klávesy s potvrzováním uprostřed. Kolem této klávesy jsou rozmístěny další klávesy, které slouží pro ovládání hovorů a jako kontextová tlačítka.

Klávesnice se objeví po odsunutí horní poloviny telefonu. Triální model nabídne standardní funkce, mezi nimiž stojí za to zmínit např. vestavěný VGA fotoaparát, 64 hlasů polyfonního vyzvánění, podporu wapu a Javy, dnes již samozřejmé GPRS třídy 10. Potěší vestavěný infraport a upoutá trojbarevné podsvětlení klávesnice.

Další vysouvací mobil Innostream INNO 75 má podobný displej jako předchozí vysouvací model. Podporuje wap 2.0, Javu, má vestavěné FM rádio a VGA fotoaparát. Umí přehrávat i MP3 a video.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
A ještě jednou vysouvací konstrukce - INNO 75

V další kapitole se podíváme na další véčka a také na jeden velmi zajímavý model

Témata článku: Jak, Druh, Převaha, Podobný displej