Niceboy Hive Podsie: Levná vstupenka do skutečně bezdrátového světa

Skutečně bezdrátová sluchátka jsou v současnosti nejdynamičtěji rostoucí kategorií elektroniky a zatímco Apple, Sony a spol. se přetahují o zákazníky ve výšinách kolem sedmi tisíc korun, cenové dno kleslo až pod jedinou tisícovku. Právě tam se dnes podíváme (byť jen o jedinou korunu) s modelem Niceboy Hive Podsie.

Samozřejmě to bude o kompromisech, stále však dostanete nabíjecí pouzdro a sluchátka, která se po vyjmutí automaticky připojí k mobilu, po vrácení odpojí a nabijí. Baterie ve sluchátkách vydrží něco přes tři hodiny, pouzdro je dobije třikrát, celkem tedy přes 13 hodin.

Není problém koupit jiná sluchátka s výrazně delší výdrží, ale je to za cenu vyšší hmotnosti a rozměrů. Hive Podsie jdou cestou relativně malého pouzdra a lehoučkých špuntů, takže je přebytečná hmotnost netahá ven z ucha, nevypadávají (v balení jsou tři velikosti gumových náušníků). Mám přímé srovnání s nedávno testovanými Tranya Rimor, která sice vydrží 5/24 hodin, ale také jsou výrazně větší a z ucha padají, což je jednoduše otravné. Volba je na vás. Pokud budete s Podsie sportovat, potěší i zvýšená odolnost IP54, takže jim nevadí pot, nebo lehčí deštík.

K mobilu se Hive Podsie připojují přes Bluetooth 5.0, primární sluchátko je pravé (v něm je mikrofon, takže při hovoru poslouží jako handsfree), k němu se připojuje levé. Hudba se kóduje základním kodekem SBC. Nabíjí se konektorem USB-C, což přivítají majitelé moderních telefonů. Pro ty, kteří ještě dožívají s microUSB, je v balení krátký USB-C kabel. O stavu nabití pouzdra informují čtyři LED, aktivují se tlačítkem na zadní straně.

Dunivá zábava

Každé ze sluchátek má tlačítko s mikrospínačem, takže pokud chcete přijmout/odmítnout hovor, přeskočit mezi skladbami, nebo změnit hlasitost, musíte zatlačit proti uchu. Naštěstí je tlačítko dostatečně velké, takže nemusíte tlačit přímo proti zvukovodu (což je nepříjemné), ale o kousek výše (což už je v pohodě). Vlastně mi mikrospínač se zřetelným cvaknutím vyhovuje lépe, než dotykové senzory, u kterých občas dojde k nechtěnému stisknutí, jindy se naopak netrefíte.

Aktuální cena Niceboy Hive Podsie:

Co se kvality zvukového výstupu týče, nečekejte zázraky. Projev odpovídá ceně a audiofilové…  Původně jsem chtěl napsat, že si několikanásobně připlatí, ale audiofil si patrně vůbec nekoupí true wireless sluchátka. Projev je plochý s výraznějšími basy, Niceboy tomu říká MaxxBass. Sluchátka lze doporučit 1) mládeži, která ocení dunivý projev a nízké pořizovací náklady, 2) posluchačům, kteří jedou hlavně v mluveném slově, audioknihách a podcastech. Pro ně budou Niceboy Hive Podsie zcela bez kompromisů.

Váš názor Další článek: Vylepší to alespoň selfíčky. Galaxy S20 Ultra v DxOMark atakuje druhou příčku

Témata článku: , , , , , , , , Projev, Son, Niceboy Hive Podsie, VST, Sluchátko, Pouzdro, Levná vstupenka, Zvýšená odolnost IP, Niceboy Hive, Ucho, Tlačítko,