Nokia 2.3 dostává umělou inteligenci do nejnižšího segmentu. Je připravena na Android 10

Finský výrobce HMD Global nenápadně představil novou generaci levného smartphonu Nokia 2.3. Chlubí se u něj umělou inteligencí (AI), která se prosazuje zejména u pořizování snímků, samostatným tlačítkem Google Assistant a připraveností na Android 10, ačkoli v telefonu přichází přednahraný Android 9 Pie. Novinka se začne prodávat na vybraných trzích v přepočtu za 2 800 Kč. O dostupnosti v ČR zatím nemáme informace.

Klepněte pro větší obrázek
Na výběr jsou tři barevné varianty Nokie 2.3

Nokia 2.3 používá 6,2palcový HD+ displej s kapkovitým výřezem. Záda jsou vroubkovaná a vyrobená z plastu. Čtečku otisku na nich, ani nikde jinde bohužel nenajdeme. Odemykat telefon ale lze identifikací pomocí obličeje a přední kamery. Výkon zařízení dodává procesor Mediatek Helio A22, připraveno je 2 + 32 GB paměti. Nechybí 3,5mm jack a FM rádio, NFC naopak od tohoto modelu nečekejte.

Zadní fotoaparát má dva objektivy a rozlišení 12 + 2 Mpx. Sekundární snímač slouží k určení hloubky ostrosti, s portrétními fotografiemi pomáhá zmiňovaná umělá inteligence. Vestavěná baterie s kapacitou 4 000 mAh se dobíjí pomocí starého microUSB konektoru a díky technologii adaptivního řízení spotřeby má vydržet až na dva dny provozu zařízení.

Váš názor Další článek: Samsung u levnějších 5G smartphonů vsadí na nové čipsety od MediaTeku

Témata článku: Nokia, , , , , , , , , Nejnižší segment, Inteligence, DOS, Česká republika, Připravenost, Rádio NFC, Segment,