Nokia 3230: nejlevnější smartphone (velký test)

Nokia 3230 je v podstatě první chytrý telefon, který můžeme zařadit do střední třídy. I přesto má velice bohatou funkční výbavu: nechybí mu EDGE, Bluetooth, Push to talk, megapixelový fotoaparát nebo rádio. Důkladně jsme jej otestovali a připravili podrobnou recenzi.

Organizace času: nic se nemění

Jak je již z předchozího textu zřejmé, zařízení řady Series 60 jsou si v mnoha ohledech velice podobné. Ani nástroje pro organizaci času nebudou výjimkou. Žádné novinky jsem nenašel v kalendáři, úkolovníku ani v poznámkách. Aby byl výčet kompletní, můžeme sem zařadit ještě kalkulačku, převodník jednotek, hodiny a peněženku.

 
Kalendář • úkoly


Poznámky • kalkulačka • převodník • peněženka

Hry: bluetoothparty

V telefonu jsou standardně předinstalovány tři hry.

Agent V: úkolem je zničit škodlivé viry pohybující se kolem vás. K pohybu v prostoru hra využívá objektiv fotoaparátu.

   

Rally Pro je závodní hra. Úkolem je dojet do cíle v co nejlepším čase. Hru je možné hrát s ostatními přes Bluetooth.

   

Warrior je klasická „střílečka“, kde raketou prolétáte vzdušný prostor a snažíte se zlikvidovat protivníky. Netradiční je nutnost obrátit displej o 90 stupňů doprava.

   

Internet: bez problémů

Nokia už několik modelů používá na prohlížení wapových a internetových HTML a XHTML stránek svůj vlastní prohlížeč. Jinak tomu není ani u 3230. Ačkoli se program tváří jednoduše, nabízí všechny základní vlastnosti, např. korektní zobrazování stránek, podpora jednodušších javaskriptů nebo počítadlo přenesených dat. To se bohužel při každém novém načtení stránky nuluje.

  
Textová verze MobilManie v internetovém prohlížeči


V následující kapitole se podíváme, jak je na tom Nokia 3230 s datovou komunikací. Dočkáte se také celkového zhodnocení a srovnání s konkurencí

Témata článku: Nokia, , Nokia 3230, Nokia 6600, Nokia 6600 fold, Nokia 6600 slide, Nokia 6670, Nokia 7610, Nokia 7610 Supernova, Siemens SX1, Nejlevnější smartphone, Bluetooth komunikace, Příští spuštění, Celkové zhodnocení, Realme, Test, Velký test, MultiMediaCard, Smartphone, Poslední kapitola, Velký, Drobná chyba, Spořič dat, Infračervené rozhraní, Maska