Nokia 6310: elektronická peněženka v mobilu

Společnost Nokia je připravena současně s novým modelem manažerského telefonu Nokia 6310 uvést do života i mobilní elektronickou peněženku. Bude úspěšná?

Mobil jako trezor

Nově vyvinutá mobilní elektronická peněženka, která byla teprve nedávno představena na Světové konferenci o elektronickém obchodu v Londýně, umožňuje přístup k nové oblasti služeb poskytovaných prostřednictvím mobilních telefonů – to vše ve velmi uživatelsky přívětivé formě.

Nová aplikace elektronické peněženky umožní provádět všechny peněžní transakce rychle a pohodlně prostřednictvím wapového prohlížeče mobilního telefonu. Samotná aplikace má se stará o bezpečné skladování tzv. citlivých informací, jako jsou například čísla účtů, přístupová hesla k účtům nebo třeba bankovní PIN a PUK kódy přímo ve vnitřní paměti mobilního telefonu.

Světlé zítřky

Nové mobilní telefony tak budou podporovat jazyk ECML (Electronic Commerce Modeling Language), jehož prostřednictvím jsou internetové platby prostřednictvím mobilu prováděny. První z takovýchto telefonů bude právě již zmiňovaná Nokia 6310, která je určena především pro manažerskou klientelu a podporuje také technologii GPRS, která je pro možnost využívání kontroly nad účtem a finančními transakcemi klíčová. K dispozici na trhu by měla tato Nokia být již koncem letošního roku.

 

Diskuze (3) Další článek: Vyber mobil: najděte si mobil podle svých představ

Témata článku: Nokia, Nokia 6310, Elektron, E Pen, MOBI, Pen, Elektronická peněženka, Peněženka, Mobil