Nokia 6600 fold pohledem ženy

Rafinovaný přechod z fialové na stříbrnou osloví především dámy. Co na Fold říká dlouholetá uživatelka jiné finské stylovky?
Kapitoly článku

Myslím si, že se shodneme na tom, že třetinu žen u telefonu nejprve zajímá vzhled. Nokia 6600 fold určitě potěšila ty z nás, které se do této skupiny řadíme. Ty pořádkumilovnější už tak nadšené asi nebudou. Sama používám Nokii 7373 z kolekce L’Amour. Který telefon si mě více získal?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia 6600 fold v zavřeném a otevřeném stavu

Okouzlující, přesto malý špindíra

Tohle drobné véčko mě upoutalo už svou barvou. Kombinace fialové a šedé se pomalu dostává do módního průmyslu, tak proč si nepořídit mobil jako doplněk? Celý přístroj je pokryt vysoce lesklým povrchem, na čemž design bohužel stojí i padá. V zavřeném stavu vypadá telefon jako šperk, jehož vzhled ovšem snižují všudypřítomné otisky prstů. Zvláště proto, že se na přední straně krytu skrývá malý displej, který se ,,probouzí‘‘ poklepáním. Tento typ displeje mě sice překvapil, nicméně i zde se neobejdu bez kritiky. Pokud se mi telefon snaží sdělit nějakou informaci na slunci, je téměř bez šancí. Rozsvícení displeje poklepávání je zajímavé a podle mě dobré ozvláštnění. Není totiž nutné pro kontrolu zmeškaných událostí či zjištění času telefon otevírat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ocenila jsem příjemné rozměry i hmotnost telefonu

Nelíbí se mi ale, že je povrch telefonu málo odolný proti poškrábání. Patrné jizvičky na přední straně jsem poznala už po čtrnácti dnech používání. Telefon se dobře drží v ruce a svou hmotností mi vyhovoval. Ocenila jsem hlavně objektiv fotoaparátu, který je dostatečně zapuštěn a po položení telefonu na stůl se nedotýká povrchu. Po otevření pomocí tlačítka na pravém boku se objeví kvalitní displej a přehledná klávesnice. Neobvyklé automatické otevírání pomocí elektromagnetů určitě ocení ti z nás, kteří chodí s plnýma rukama. Stačí stihnout tlačítko na plavém boku a horní křídlo telefonu ihned vystřelí vzhůru. Klávesnice je opět lesklá, takže jsem se nedobrovolného snímání otisků nevyhnula ani při psaní. Disponuje velkými tlačítky, překlepů jsem tedy nadělala opravdu málo. Zajímavou tečku za vnitřním designem dotvořily magnety v horní a dolní části, které udržují telefon v zavřeném stavu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Přední strana telefonu poslouží téměř i jako zrcátko • klávesnice potěší velkými tlačítky

Telefon při stisku občas zavrže, ale to se podle mě musí předpokládat u každého véčka. V krabici navíc najdete pouzdro, které je vyrobeno z materiálu používaného na čistění brýlí. Musela jsem se tomu trochu pousmát. Nevím, zda výrobci něco vynechali, ale funkce, kdyby se telefon sám vrtěl v obalu, tu není. Vytažení telefonu z pouzdra jej totiž příliš neočistí. Koženkový okraj obalu se opravdu špatně překonává. Díky tomu nehrozí, že by telefon z pouzdra vypadl, ale trošku hůř se vytahoval. Tato záležitost ale vyžaduje cvik. A asi po týdnu se mi podařilo nemít díky zdlouhavému vytahování zmeškaný hovor. Jelikož telefon příliš nevytěžuji - volám asi jednou denně a pošlu pár zpráv, vydržel mi na jedno nabití průměrně pět dní.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Z dodávaného pouzdra se telefon poměrně špatně vytahuje

Na volání i pro zábavu

U telefonů nemám příliš vysoké požadavky, co se týče kvantity funkcí. Pokud ale píšu zprávu, poslouchám hudbu, chci, aby mi přístroj maximálně vyhověl. U mobilu používám pohotovostní režim, který si nastavím přesně na míru, což u Nokií není problém.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
U Nokií oceňuji aktivní pohotovostní režim, který usnadní přístup k mnoha funkcím

Psaní zpráv se téměř neliší od mé Nokie. Zavazela mi akorát lišta pro vkládání objektů, která povážlivě zmenšovala prostor pro psaní. Díky tomuto se zpráva stala trochu nepřehledná. Přijatou zprávu by měla signalizovat dioda umístěná nad vnějším displejem. Asi nikdo z nás však nebude půl minuty pozorovat diodu, jak bliká, aby zjistil, zda obdržel zprávu. Proto jsem tuto funkci vypnula, protože dioda bliká vlastně pořád a občas vás náhlé rozsvícení dokáže i vzbudit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
MMS příliš neposílám, proto mi při psaní zprávy překáží lišta pro vkládání objektů

Témata článku: Nokia, , Nokia 6600, Nokia 6600 fold, Nokia 6600 slide, Pohled, Minimalismus, Fold, F +, Content typ, Křídlo, Příjemné zjištění, Zen, Automatické otevírání