Nokia 8910i: nejen barva v titanovém obalu

Jeden z top modelů finské značky se rovněž nevyhnul velkého dovybavení a my tak můžeme přivítat jeho veličenstvo Nokia 8910i. I manažeři jsou hračičkové.

Inženýři finské Nokie asi nejspíš ví, co potřebuje „správný“ manažer. Jak jinak si vysvětlit jejich nejnovější počin s visačkou Nokia 8910i. Poslední písmenko v označení svádí k tomu, že se jedná jen o malé vylepšení drahého a stylového mobilu, jakým Nokia 8910 samozřejmě je. Omyl – i stylový mobil potřebuje dneska spoustu „zbytečných“ funkcí.

Kdo si hraje - nezlobí

Začneme hezky po pořádku: první změnou do očí bijící je barevný displej. Ten stejně jako u ostatních Nokií se může pochlubit schopností zobrazit 4 096 barev. Rozlišení je nám zatím neznámé. Pokud se displej povedl tak jako u kolegů stejné značky, nemůžeme proti němu říci křivé slovo. Když už jednou telefon disponuje barevným displejem, tak proč jej nevyužít? Řekli si asi inženýři a přidali podporu multimediálních zpráv MMS. Ovšem s pamětí to asi nebude tak růžové, neboť se jí Nokia nechlubí. Velikost jedné MMS je omezena na 64 kB. A když už jsme u paměti, kontaktů uložíte do telefonu celkem 500, ale textovek pouze 50 (dlouhých jen 10).

  

Manažeři mají často dlouhou chvíli, řekli si inženýři v Nokii a vylepšili telefon o podporu Java aplikací. Prý, aby si mohl cílová skupina nahrát nějakou tu hru. Omezení číhající na stahovače nových aplikací a her z manažerského křesla, nám nejsou známy a můžeme jen předpokládat, že z důvodů chabé paměti telefonu.

Nyní se konečně dostáváme k užitečné funkci a tou je technologie bezdrátového přenosu Bluetooth. Věřím, že cílová skupina uživatelů ji ocení mnohem více, než barevné legrácky; jen je škoda, že Bluetooth nemají modely, kterým by tato funkce slušela více, jako 6100 nebo 6800.

Novinka bude k dostání v tmavě kovové barvě titanového obalu a první zájemci se z ní budou těšit už před koncem roku.

Základní údaje

  • Mobilní telefon Nokia 8910i
  • Síť: GSM 900/1800 MHz
  • Rozměry: 103-140,5 x 46 x 20 mm
  • Hmotnost: 112 g
  • Displej: 4 096 barev
  • Pohotovostní doba: až 300 h
  • Doba hovoru: až 4 h 30 min
  • Hry: Backgammon a Sky Diver
  • Další funkce a vlastnosti: WAP, MMS, Java, kalendář, úkolovník, kalkulačka, stopky, hlasové vytáčení, GPRS, HSCSD, Bluetooth, infra
Diskuze (2) Další článek: Nokia 5100: lehký outdoor s barevným displejem a baterkou

Témata článku: Nokia, , Nokia 8910, Nokia 8910i, Titano, Barva, Obal, Bar