Nokia 9300: co je malé, to je hezké (velký test)

Diskuze čtenářů k článku

Dworis  |  16. 01. 2009 14:12

Píšete že v zavřeném stavu ji drží jen síla kloubu což není pravda asi jste si nevžimli že je uvnitř ukrytý magnet na části s lcd displejem a na klávesnicové části je uprostřed ocelová destička díky které drží magneticky zavřená. S pozdravem Dworis

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Roman  |  16. 06. 2007 17:58

Chtěl bych se zeptat především na multimediální funkce.I když v rozsáhlé recenzi napsáno něco je.Moc rozumu jsem z toho nepobral! Jaká je kvalita při přehrávání mp3 z hlasitého handsfree??? A jaká je kvalita přehrávání filmů a videa?? Stačí to na normální sledování?? Moc děkuji a těším se na brzkou odpověď.

Roman

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
blabla  |  23. 01. 2008 00:24

je to na picu :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michal  |  28. 02. 2007 10:46

jdou na nokii 9300 java hry???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
vicko  |  12. 03. 2007 17:10

Mno já bych na to nesázel.Sám 9300 mám a ačkoliv hry většinou jdou spustit tak málokdy fungují tak jak by měly.Problém je třeba s kontextovýma tlačítkama která mají popisky dole ale tlačítka jsou na pravém boku, jindy se hra dost seká, někdy je špatně zobrazen text a problémy jsou i s klávesnicí:když je v akčnější hře třeba střílení na znaku # příp. * musíte držet Chr a pak ještě hledat správnou klávesu.Prostě nepříjemnost na každym kroku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Flo  |  14. 09. 2006 10:26

Zdravím, moc by mě zajímalo jestli má někdo zkušenosti s poslechem hudby přes sluchátka...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Newbie  |  05. 10. 2006 21:38

Stereo sluchátka který připojíš k pop portu koupíš v každým slušným obchodě s mobilama za cca 150-200Kč, origoš od nokie nemá smysl kupovat...  jinak MP3 poslouchám denně c ( mám 1GB kartu) a je to v poho.. hlasitost velice dostačující, použít můžeš jak vestavěný MP3 přehrávač tak i zakoupit Ultra MP player od lonely cat games...  Akorát pokud máš zapnutý u toho ještě modrej zub + net tak to vycucá baterku za necelý den... prostě každej večer nabíjíš. jako MP3 přehrávač můžu doporučit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
waiter  |  02. 07. 2006 10:37

Dobrý den, mám opačný problém,tam kde jsou na české klávesnici znaky s diakritikou (tj.klávesy 1-0) moje 9300 píše čísla a zatím jsem nezjistil jak to přepnout (OS mám v češtině).
Pokud víte, prosím poraďte na waiter@cbox.cz.
Děkuji předem J.W.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jindra  |  14. 06. 2006 16:38

Ahoj,
mám nokii 9300 s českou klávesnicí a nemůžu přijít na to, jak se přepne na anglickou či US. Nevíte pls někdo? Když jsem dal Nástroje/Ovl.panely/Obecné/Místní nastavení tak tam to není, a .../Obecné/Jazyk přistoje mění pouze jazyk, klávesnice zůstává!!
Manuál ani Gůgl nechtěj poradit
Jindra

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mArTIn  |  03. 05. 2006 22:39

zdravim vsechny,
Tenhle problem neni primo  muj, ma jej kamos, ale jelikoz je docela bezradny a zatim to vypada tak, ze mu zustane nefunkcni pristroj v cene 15 000 Kc, tak mu s tim chci pomoci.
V listopadu 2005 si kamarad koupil v Praze v Levi Nokii 9300 za 15 000 Kc. Az do minuleho tydne fungovala naprosto bez problemu. Pak si chtel udelat pres Nokia PC Suite zalohu telefonu, ten ale s PC prestal komunikovat. Telefon zkousel pripojit jak pres Bluetooth, tak pres IrDA, ani jedna moznost nefungovala. Zavolal do autorizovaneho servisu na Praze 10 (CellNet s.r.o.), tam mu oznamili, at pristroj prinese. Nasledne mu byl v servisu nahran novy firmware s tim, ze by se to tim melo vyresit. Nevyresilo. Jeste v ten den zanesl Nokii zpet do servisu. Od technika mu bylo sdeleno, ze to je HW zavada a bude potreba vymenit SWAP telefonu (co si pod tim predstavit netusim). Taktez mu bylo sdeleno, ze pokud to bude HW zavada, tak se ten telefon bude posilat do Finska na posouzeni a tam technici rozhdonou, jestli dostane novy telefon nebo ten samy, ale opraveny.
Kdyz pak po vikendu prisel do CellNetu, technik mu sdelil, ze se v telefonu hrabal cely den, ale ze se mu zavadu nepodarilo odstranit. Telefon ma pry mimo kritu a displaye vymenen cely vnitrek (takze ma i nove IMEI). To se mi ale nezda, protoze kdyby tomu tak bylo, tak by ta zavada snad nepretrvavala. Dale technik kamaradovi oznamil, at se stavi druhy den a domluvi se primo s vedoucim servisu na dalsim postupu.
Kdyz se dnes kamos v servisu stavil, nestacil se divit. Vedoucim servisu mu bylo oznameno, ze je to zavada, kterou v soucastnosti nedokazi opravit, ale neni vylouceno, ze se tak nekdy v budoucnosti stane. Ve stejnem zneni se vyjadrili do servisniho protokolu - Vymena SWAP jednotky, zmena IMEI. V soucasne dobe je problem neresitelny a na jeho odstraneni se bude pracovat. Pry ma pouzivat jiny zalohovaci software nez je NOKIA PC Suite (mimochodem, tu dodava primo NOKIA na CD k pristroji). Jeste vcera, kdyz mluvil s tim technikem (ne se sefem servisu) mu bylo sdeleno, ze pokud dostane do servisniho protokolu vyjadreni, ze mobil ma neopravitelnou zavadu, tak mu bude vymenen za novy kus. Dnes se ale servis vyjadril naprosto arogantne, ze s tim nechteji mit nic spolecneho a hotovo. Ma si pry zajit na NOKIA zastoupeni a to je maximum, co pro nej mohou udelat. Kamos tam zasel, ale bohuzel technik, ktery to ma na starosti je na 3 tydennim pobytu ve Finsku a nikdo ostatni se s nim o tom nechtel bavit.
Muj dojem z toho je takovy, ze to chteji zahrat do outu a zbavit se problemu. Kamos volal do Levi (prodejce toho pristroje), tam mu sdelili, ze jim ma 9300 prinest, ale oni jej stejne budou posilat zase primo na Nokii a tam se to bude posuzovat. Vyresi se to minimalne za 3 tydny, driv se ten technik nevrati. Otazkou je, jak se k tomu vyjadri v NOKII. Kdyz autorizovany servis napsal, ze to na vymenu pristroje neni, je dost pravdepodobne, ze samo NOKIA zastoupeni se nevyjadri jinak. Co potom?
Zajima me, jak postupovat v pripade, ze by se to i z LEVI vratilo jako neuznana reklamace. Kamos ma ted v podstate totalne prekopany komunikator s jinym IMEI, ovsem stale neni plne funkcni. Jde to resit jeste jinak, nez soudni cestou? Ma nekdo s NOKII podobnou zkusenost?
Predem dekuji za kazdy ohlas.
edit: Pred chvili volal kamos, ze tam neni ani puvodni vnejsi display. Vymenili jej v servisu za nejaky stary vysviceny. Takze z povodniho mobilu, ktery prinesl do servisu mu zustal jenom kryt. Jinak cely vnitrek mobilu, vnitrni i vnejsi display je vymenen. Co je tohle za jednani servisu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jenda  |  21. 12. 2006 18:33

Kdyz jsem reklamoval N6230i pro velmi vyhodnou vlastnost ze pri obdrzeni SMS na display se zablokuje budik a vy zaspite, tak mi bylo receno autorizvanym servisem ze se jedna o nativni vlastnost telefonu ))))))))))))))))))) na to abych se s nima soudil nemam ani cas ani penize. Jsou to to vsechno gauneri, cim vetsi firma tim vesti svine, ktere se navzajem poziraji a pro svoje zakazniky maji akorat prolhanou reklamu. Nakonec zbude jenom jeden velky "MicrosftoNokaiTelekom", ktery se na vas bude usmivat z reklam a stezovat si budete moct jit akorat na lamparnu hlavniho nadrazi. No, vzdyt jsme to vlastne tak chteli, preci "jen nejvetsi a nejsilnejsi firmy jsou nespolehlivejsi a mohou mit nejlepsi ceny" a vy preci chcete kupovat jen levne! Jenze dnes uz vidime kam to vede, ale nic s tim uz neudelame!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MICHAL Olomouc  |  11. 03. 2006 04:48

Chtěl bych se zeptat a to tady nikde nevidim jestli na N9300 fungujou aplikace ktere jsem měl na N6600, Smartmovie, Stadtplan-mapaČR. Používání telefonu pro zábavu tu ještě nikdo neprobíral. Obrázky se dají zvětšit přez celý vnitřní displej? A na Smartmovie -jestli tam funguje- jede film přez celou obrazovku nebo uprostřed malá? Nebo Road66? Děkuji za odpověď

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
revEn  |  14. 11. 2005 15:07

chtel jsem se zeptat jak je to s ostrymi zavorkami nebo znaky vetsi mensi, at si tomu kazdy rika jak chce... proste znaky ">" a "<" .. zkousel jsem v obchode ceskou verzi telefonu a N I K D E ! jsem je nenasel ... at uz na klavesnici nebo pod nabidkou vlozeni specialnich znaku... pro me je tento faktor nadmiru dulezity a proto bych se chtel zeptat, jestli je mozne s ceskou verzi tohoto pristroje znaky vetsi-mensi zadavat. predem dekuji za odpoved

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
korek  |  03. 11. 2005 10:40

Na několik dní jsem vyměnil svojí 6310 za 9300. První dojmy jsou takové, že se těším zpět na "svojí" 6310.
Možná moje kritika je způsobena krátkým požíváním telefonu a tím, že nemám žádný manuál, telefon třeba něco z toho co se mi nelíbí umí. Ale u Nokie jsem doposud byl zvyklý na to, ovládání je natolik intuitivní, že jsem zatím manuál nikdy nepotřeboval.   
To co se mi nelíbí na 9300
-Nepodařilo se mi najít cestu, jak si při výměně telefonu přesypat svoje data do komunikátoru a tak mi zbyla jen data na SIM
- neumí pracovat zároveň s kontakty na SIM a v telefonu. Buď jedno nebo druhé (6310 umí oba seznamy naráz)
- oba seznamy se záhadně přepínají data mám zatím pouze na SIM, ale občas si telefon vynucuje druhý seznam a nevím kdy došlo k jejich přepnutí. A přepnout zpět znamená jít do nastavení.
- mazání textových správ je koloběh po pěti různých tlačítkách, na 6310 to jde poslepu jedním tlačítkem. (jde to i šmahem - stačí telefon otevřít, pomocí Ctrl+A vybrat vše a na dva údery to smazat, ale když chci něco zachovat tak musím po jedné a je to otrava)
- nepodařilo se mi najít a nebo vytvořit archiv pro textovky které si chci schovat
- zamykání klávesnice je nešťastné, protože když se mobil přepne do klidového režimu, tak místo zamknutí klávesnice nabídne pouze uložení hvězdičky
-nikde se mi nepodařilo najít automatické zamykání klávesnice (ale možná tam někde je)
- při otevřeném telefonu se občas chová jako počítač, jindy reaguje jen na ovládací tlačítka po straně displeje. (např reaguje na tlačítko Esc, ale po odskoku o patro výš už Esc nefunguje a je nutno použít ovládací tlačítko Ukončit po straně displeje)
-neumím vytvořit novou složku....
Co se mi líbí
- je to hezká hračka a moje děti mi telefon zaviděj, že je dost hustej
-vylepšený způsob vyhledávání v kontaktech
-schovává odeslané sms  
-dostanu se všude k mailům a dokumentům a nemusím už sebou tahat notebook (i ho sebou tahat stejně musím)
     

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Greg  |  03. 11. 2005 11:55

Jako 10ti mesicni majitel n9300 bych rad reagoval na nektere tve pripominky aby treba nezmatly nektere dalsi zajemce o tento komunikator:
1) pro vymenu dat pouzivam Outlook, respektive pouzivam ho bezne a pak je jedno jaky telefon sesynchronizuji, pokazde je vse v mobilu.
2) s tou praci kontaktu na sim a v pameti nevim, pamet na sim nepouzivam, je dost omezena
3) jak jsem uz psal pouzivam jen pamet telefonu a nemam problem
4) kdyz chci mazat vice zprav, otevru telefon a za pomoci spek a klaves Shift nebo Ctrl muzes oznacit jen ty ktere chces a ty pak smazat
5) archiv jsem take ejste nenasel a chybi mi :(
6) ano, v klidnovem stavu musis zmacknout dvakrat stredove tlacitko ahvezdicku, ale da se na to zvyknout...
7) automaticke zamikani opravdu neni :(
8) nemusis vzdy pouzivat ukonci kdyz ti vyskoci leve menu, staci chvilku pockat nebo nekam do rpazdna kliknout kurzorem
9) masli an mysli novou slozku na plose, tak vytvorit jde bud pred klavesu menu (Nova skupina) nebo Ctrl+N, pokud slozku na disku, pouzivam externi aplikace na prochazeni disku a nemam s vytvarenim slozek problemy
10) hracicka je to opravdu hezka, nezavidej jen deti ;)
dalsi body uz jsou pozitivni, tak snad neni potreba na ne reagovat

nicmene aby to nevypadalo ze jsem tezky zastance n9300, i kdyz ji vlastnim od doby co se zacala prodavat a pro me plni zatim asi nejvetsi funkci ze vsech mych predchozich hracicek (PDA, SEp800, MPx200, atd...) hlavne kvuli klavesnici (psani emailu, apod...), uvazuji ted precijen o vymene a zarizeni ktere mam v merku je Qtek 9100 (HTC Wizard), v podstate MDA Compact ale s vysuvnou klavesnici. A to hlavne kvuli rychlosti nokie (internetovy prohlizec je posledni dobou uz hodne nesnesitelny) a male podpore noveho software. Windows Mobile jsou v tomhle rozhodne o kus dal...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pavere  |  13. 12. 2005 20:45

N9300 mam par dni, takze se seznamuji. Ale archiv na SMS jsem si udelal hned - v menu je moznost vytvoreni nove slozky, tak jsem si udelal archiv kam presunu dulezite zpravy. Vice ale bojuji s ICQ. Nedari se mi to nainstalovat. Bud to jsem to stahnul jako ZIP a ten nejde rozbalit nebo ten z Agile jsem nainstaloval ale nejde se pripojit. Muzete tu nekdo napsat trosku porobnejsi navod jak na to? Byl bych moc vdecny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hypik  |  26. 12. 2005 17:10

ja jsem proste nainstaloval agilemessenger, vybral icq, zadal login a jede to v pohode.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
T Kaisr  |  19. 01. 2006 00:15

Dobry den,
zajimalo by me, co vsechno umi 9300 synchronizovat s Outlookem (mail, calenar, contacts, tasks, notes) a zda na 9300 existuje AvantGo client (stejne jako na Pocket PC a Palm).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomas  |  02. 05. 2005 10:20

Nevite nekdo v jakem tvaru zadat URL pri posilani emailu z komunikatoru, aby v Outlooku byl tento link aktivni a nezobrazoval se jen jako text. Diky. 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jirka, Honza  |  14. 04. 2005 15:24

Poslete mi prosim nekdo presny odkaz na stranku, kde se da stahnou ICQ pro N9500. Na www.icq.com jse mto nenasel. Dekuju Jirka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Greg  |  14. 04. 2005 15:52

veskere aplikace a novinky najdes v trial nebo free verzich na http://my-symbian.com/main/index2.php?cat=2

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Olda  |  08. 04. 2005 20:04

Prodám Compacta, je týden starý, originál u T-Mobilu koupený. Důvod - nevyhovuje mi. Cena 10 000 Kč.
Kontakt: oldrich.sveda@aironet. cz
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Milos  |  06. 04. 2005 10:52

Ahoj,potrebuji poradit jak dostat data/kontakty,z kalendare atd../ z 6230 do 9300.Pokud takovy zpusob existuje.Jsem laik,takze se moc neorientuju.Dekuji za ochotu.M.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
pk  |  06. 04. 2005 12:41

zkus ten dotaz poluzit ve foru na www.klubkomunikator.cz - tam je asi nejvyssi vyskyt majitelu a tim i znalosti co se tyce N9300 a 9500

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jarda  |  04. 04. 2005 17:45

Vzdy jsem mel Ericssony a ted fakt nevim na koho se obratit, Nokia klub byl k nicemu, naucili mne sice resetovat, kdyz mi tedy nejdou ty osobni vyzvaneci tony, treba to pak pujde, ale to prijdu o 600 SMS a plno poznamek z plochy a nevim, zda se archivuje i tohle...
Protoze Nokia 9300 to neumi, snad to nejaky program pro Symbian zvládne:
1. Jak presunout (archivovat) SMS do PC, a jak odesilat SMS z PC, (Ericsson to delal rovnou z outlooku)
2. Jak presunout poznamky z plochy Nokie do PC
3. Abych pro urcita volajici cisla mel obsazeno, tak jat to umel stricky Ericsson
4. Aby sam zapinal a vypinal profily - treba dle schuzek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
gorky  |  25. 03. 2005 07:53

už jsem si brousil zuby na tohle "dělo", ale stačilo mi jí vidět v běhu. baterka má prd výdrž, reakce komunikátoru běs! je to strašně pomalé, doc a xls šílenost. asi zůstanu u PDA a mobilu, tohle jsou vyhozené peníze! na telefonování je to cihla, na práci slimák. škoda

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Greg  |  25. 03. 2005 12:02

Ja mam n9300 asi tyden, pred tim jsem dobreho pul roku pouzival PDA Loox410. A kdybych si mel vybrat jestli bych menil znovu tak rikam ze ANO, je pravda ze nejrychlejsi zrovna neni, ale da se stim zit, xml a doc moc nepouzivam takze nemuzu soudit a pro me nehraji hlavni roli, vydrz je podle me vetsi jako u Looxe. Narozdil od nej je ale zase prace s enaily a internetem mnohme pohodlnejsi. velikost na telefonovani je dostacujici, vleze se do kapsy, u PDA jsem potreboval dve kapsy (jedu PDA jednu mobil). jedine co mi chybi v n9300 je aplikace PocketKim

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SCRAPHEAP  |  14. 03. 2005 19:31

Lidi, nevite nekdo jak do ty masiny dostanu zmensene zpravy z idnes a dalsich zpravodajskych serveru. Tusim, ze se tomu rika rss. Chodilo mi to v Palmu se synchronizaci v kolibce nebo automaticky v casovych intervalech a bylo to moc fajn. Na to je traba nekay programek?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radek  |  08. 03. 2005 16:43

Ahoj, v některých kontaktech 9300 jsem si přidal  obrázky. Problém je , že když mě ti lidičky zavolají zobrazí se mi pouze číslo nikoliv jejich obrázek. Díky za radu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
kaso  |  02. 03. 2005 10:10

Dobrý den,můžete mi poradit,zda jde udělat tovární nastavení?Nějak to nemohu najít.
Děkuju moc
Karel

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jiří Svoboda  |  02. 02. 2005 11:53

Zajímaly by mě 2 věci - jak je to s tou rychlostí u 9300 a 9500
                    & nbsp;         &n bsp;    - a jestli by na N9300 behaly i aplikace pro Symbian series 60...... z me N3650
 
Diky za odpovědi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MC  |  01. 02. 2005 22:40

zaslechl jsem něco, že je snad N9300 vybavena pomalejším proceosrem než N9500, víte o tom někdo něco?, nebylo by špatné udělat třeba test rychlosti konverze jednoho DOC souboru na obou telefonech a porovnat časy zda se liší, nebo nějaký jiný test.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rosta  |  02. 02. 2005 11:16

fakt je, ze prazna N9300 je pomalejsi nezli na 50% zaplnena N9500 ... reakcni doby u N9300 su hodne pomale

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
stan  |  02. 02. 2005 16:34

Je pravda ,že některé aplikace se otvírají pomalu.Práce s nimi se mi již potom zdála normální.Ale pokud porovnáte funkce k rozměrům tak je to bomba.Kdo někdy používal N6310 tak pocit v ruce je zhruba stejný a přitom funkčnost se nedá srovnat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
stan  |  01. 02. 2005 20:03

Dnes jsem konečně dostal N9300 Cz,Měl jse 9110 i 9210,ale tohle je opravdu teprve to správný.\prozatím vše funguje jak má.\jen ty "vyblitý barvy nechápu".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
svatmen  |  20. 01. 2005 11:43

Ahoj.
Vlastním v tuto chvíli Smartphone s Windows Mobile a zkušenosti mam i s Series 60.
To co ale nevím a nutně bych to potřeboval zjistit, jelikož přemýšlím o nákupu 9300 je, jak se komunikatory chovaji při zavřeném krytu.
V tu chvíli je ta vnitřní část s displejem  vypnutá nebo je vše v běhu? Zajímá mě to hlavně kvůli běžícímu ICQ (Agile Messenger) - jsem samozřejmě zvyklý, že mi ICQ běží na pozadí, takže zprávy přijímám a slyším zvukové oznámení vždy. Pokud by komunikator měl být kvůli ICQ stále otevřený, tak je to dost zásadní problém.
Máte někdo zkušenost v tomto směru, nebo nezkoušeli jste to?
Prosím poraďte - dík moc

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Richie  |  26. 01. 2005 15:57

Zatvorenie displeja ma pokial viem vplyv iba na displej samotny... teda vypne sa. Vsetky aplikacie zostavaju v povodnych stavoch. To znamena, ze ked otvorite displej, tak sa tam zobrazi presne to, co tam bolo, ked ste ho zatvarali... (pokial aplikacia sama o sebe nevykonala nejake kroky). Agile messenger sa da nastavit tak, aby zahral lubovolny zvuk pri prijati IM. Takze 9300ku mozete pouzivat, ako ste boli zvyknuty na Win.
Richie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MC  |  16. 01. 2005 19:44

Kdyz N9300 umi prehravat MP3 predpokladam, ze zvladne take WMA soubory kdyz to zvlada kazdy MP3 prehravac. Umi to? Dale by me zajimalo zda se daji sehnat k tomuto ucelu stereo sluchatka pripojitelna pres modry zub.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
sorac  |  20. 01. 2005 00:27

na stranke www.bluetake.com najdes bt sluchatka pre mobily.. ale zial vydrz baterky je slaba..
 
co sa tyka rychlosti prehliadaca, uz som spominal vysie ze som mal moznost pripojenia nieco cez 5 dni cez wifi spot a na wap strankach je to super rychle ale na web stranky je to zalostne pomale..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mmarek26  |  24. 01. 2005 21:48

vim ze snad ATComputers meli neco (tusim od TRUSTu) BT sluchadla ... docela levno a solidne, ale situace se asi zmenila

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
kaso  |  01. 03. 2005 08:31

Nějak se mi to nedaří najít,umí N9300 wma soubory standardní programovou výbavou nebo ne???
Díky moc.
Karel

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kolík  |  14. 01. 2005 17:45

Pane Lutonský,
nemůžete testnout výdrž baterie? Např. jak dlouho dokáže na plné nabití přehrávat mp3, ať si uděláme představu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
456  |  13. 01. 2005 16:24

na to nemám















































































































































































































Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Hanz  |  12. 01. 2005 23:44

Neslo by komunikator otestovat pres Bluetooth shared internet connection ?
Tam by se skutecne ukazalo, zda ten prohlizec je stejne pomaly a nebo treba nahodou rychlejsi. Osobne jsem zkousel na 9500 pripojeni pres Bluetooth a nejak se nezadarilo. Vyrobce asi tahle moznost nenapadla zaimplementovat a tak si budou musit vyvojari najit cesticku, jak tuhle funkci ozivit. Mohu si to doma pokryt WiFi taky, ale nejak bych dal prednost 100x mensimu vykonu zarice BT ktery mi v Class 1 byt pokryje s prehledem taky a prenosova rychlost bez problemu na DSL staci... S N-Gage, 3660 a 7610 a PC Suite nemam zadny problem, tak proc ne 9300 / 9500 ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dii  |  10. 01. 2005 21:31

As for "i" models seeing as they've not been announced you are looking at at least a year for them. Although I fail to see the point in an "i" model for either phone unless it's just something pointless like a 1mpixel camera on the 9500. Lets face it the 9210i wasn't really enough of an upgrade to rush out and buy it.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radek.  |  10. 01. 2005 18:45

Kdo má doma/v práci USB klíček za pár kaček (oproti WiFi hotspotu), WiFi ani potřebuje ... to by možná stálo i za doplnění do kapitoly komunikace

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radek.  |  10. 01. 2005 18:52

PS: zatím jsem tohle řešení s úspěchem používal s Palmem, dokonce i v době kdy jsem se doma připojoval přes GPRS: Pecka se bavila přes Bt s mobilem a spojení se jako BtLAN sdílelo. Teď když místo GPRS mám ADSL, používám to takhle dál, když se mi po ránu nechce vstávat - a nevidím důvod proč (když to umí i blbej Palm) by to nemělo jet na i 9300, na kterou se v nejbližší době (i díky téhle výborné recenzi) chystám...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
GO - GO show  |  10. 01. 2005 20:42

no ale to musíš mít pořád zaplé PC které je připojené na internet a  ve kterém je ten Bluetooth ne ?  Já mám připojení Karneval.Je nějaký router (nebo podobné zařízení), které by se dalo připojit na ten Karnevalácký modem přímo a do kterého by se strčil ten Bluetooth adaptér na který bych se připojoval tou 9300 Nokií ?  Díky za rady

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dii  |  10. 01. 2005 21:18

Problem konektivity cez bluetooth mohol riesit zakupenie Bluetooth Access Pointu, tiez rozmyslam ci ist do kupy nokie 9300 nakolko vsetky ostatne alternativy ako PDA,pocket pc, mininotebooks su moc velke a hlavne hlucne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Radek.  |  11. 01. 2005 23:15

No je fakt že u mě pecka jede skoro pořád takže USB klíček stačí ... ale dělají se i Bt access-pointy které se jednoduše píchnou do routeru (pokud ho Váš modem má - tuším že to co dělá Karneval má USB + LAN, takže při připojení pecky na USB a BtAP do LAN by to mělo jít), takže WiFi u 9300 tak moc chybět nemusí
tady mám z Google na ukázku jeden link (a určitě to jde i levněji):
http://www.mironet.cz/DetailPage.asp?DPG=40067

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
verunka  |  10. 01. 2005 16:37

hey lidi, pomocte mi prosim vyhrat tu motorolu na WWW.SMSTREFA.CZ. Dikec a cus

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Thera  |  10. 01. 2005 16:03

Je zde možné nějak používat aplikace pro S60 Nokia telefony?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin  |  10. 01. 2005 11:06

Prijemne ma prekvapilo rychle nabijanie - cca 1 hod. Klavesnica je uplne v pohode, ked sa nastavi pipanie po stlaceni klavesy. Joystick je podla mna velmi citlivy, pravidelne sa mi kurzor posunie predtym nez joystick stlacim a spustim tym nieco ine - bezpecnejsie je stlacat Enter.
V telefonnom zozname neviem oznacit niektore cislo za primarne, co mi dost chyba, pretoze sa ma potom vzdy pyta, ktore cislo chcem zavolat. Je to proste tak? Alebo len tym, ze som necital navod?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
iboid  |  09. 01. 2005 22:11

Nevíte jestli by šel tento stojánek použít i pro Nokii 6630? Konektor vypadá podobně, chce to jenom zkusit (což by u vás v redakci nemusel být problém:)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Misi  |  09. 01. 2005 18:35

mam ju a je to bomba len skoda ze je malo dostupnych aplikacii do nej....vie niekto o nejakych? icq ide v pohode

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Naith  |  09. 01. 2005 16:36

Mě by bouhužel dotykový display skutečně chyběl. Nebude mi chybět při ovládní komunikátoru, manželka si koupila N6600 a dá se ovládat vcelku pohodlně, ale dělam si v terénu náčrtky a podle těchto pak upravuji, nebo vytvářím výkresy. Také PDA má zjednodušenou verzi CADu a ta mi umožňuje i editaci výkresu. Myslím si, že bez dotykového  displaye podobné programy budou nepoužitelné. Ještě by mě zajímalo, jestli zrušení vzorce v exelovském dokumentu při konverzi do N9x00 se týká jen složitých, nebo všech? Co je míněno složitým vzorcem? Zajímal by mě příklad.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
riso  |  09. 01. 2005 18:45

podla mna bude pre Teba lepsia Nokia 7710.. Tam je velmi podareny skicar.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Naith  |  09. 01. 2005 21:03

No možná ano, ale pokud se objeví na trhu. Jinak je otazka SW zakladny. Taky zaleží na ceně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
riso  |  10. 01. 2005 00:59

no, na trhu je...skus napr. eBay. :) Kazdopadne, je to uplne to iste ako 9300 ci 9500, ale ma dotykovy displej namiesto klavesnice a s este lepsimi parametrami. Skratka, co chyba Nokii 9300 mas v 7710 (skicar, dotyk displej, 1,23 Mpix foto atd.). Nechcem ich vsak porovnavat, len ma napadlo, ze pre Teba by bola lepsia 7710. A cena? 800 dolarov..mozno 20 000 Kc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
...Ali...  |  09. 01. 2005 16:22

Je mozne, ze mi tato informace v megarecenzi unikla. Nicmene by me zajimala celkova vydrz obou zminovanych zarizeni. Dekuji za odpoved AM.

PS: P910i/N9500???? Co si jen vybrat? Poradite?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 09. 01. 2005 16:23

Jeden až tři dny. Přesněji to určit nejde, záleží na tom, jak komunikátor používáte.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Misi  |  09. 01. 2005 18:41

mam 9500 a casto sa pripajam na internet a vcelku max baterka 1 den a vecer je problem

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Kašpar  |  12. 01. 2005 15:25

Mam tady P910i, jsem na to ovladani zvyklej, mel jsem rok P900, ale predecvirem se mi dostala do ruky 9300 anglicka a jak jsem si s tim tak hral, tak proste zjistuji ze dotykovy display mi nechybi a ta klavesnice je proste super. Hlavne a to nevim proc neni v P910 EDGE :( wifi je smutne, bylo by to u 9300 hezke, ale tohle se da resit alternativne, EDGE bohuzel ne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Kašpar  |  09. 01. 2005 16:06

Zdravím, chtěl bych poprosit o radu jak dostat kompletní adresář z P910 do Nokia Communicatoru at uz 9300 nebo 9500? Synchronizace pres outlook je sice pekna, ale nezalohuje se vsechno, mam-li u jednoho cloveka dva, tri mobilni cisla, v outlooku je jen jedno, taktez chybi poznamky apod ... Mate nekdo nejakou dobrou radu? Jde mi hlavne o to at se prenesou vsechny cisla, maily popr. adresy s funkcema lidi.
Dekuju vsem kdo pomuzou.
JK

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
honza256  |  09. 01. 2005 18:48

V N9x00 je aplikace Data mover. Z N6230jsem presunul uplne vse. Vsechna cisla, emaily a adresy.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Kašpar  |  10. 01. 2005 10:33

No jo, jenze 6230 neni mobil se Symbianem a ma standardni adresar jako mobil ... tohle samozrejme jde, navic je to z nokie na nokii. Presto diky za snahu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
P.V.  |  11. 01. 2005 10:19

Import/export kompletních dat kontaktů přes CSV soubor lze provést pomocí Contacts Manageru.
Pro export z P800/900/910:
http://www.agora.cz/agora/agora.nsf/0/564aaab0713e134bc1256e910067756e
Pro import do N92xx/9300/9500:
http://www.agora.cz/agora/agora.nsf/0/46A2923A5EDB792CC1256C6F0052ABCF
Potřebujete tedy dvě plné instalace.
Pokud s tím budete mít potíže, napište mi na mailovou adresu v hlavičce příspěvku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Kašpar  |  11. 01. 2005 16:00

Díky za radu. Jen se zeptám, je tedy potřeba oba SW zakoupit?
Kdyžtak prosím napište na mail jan_kaspar@volny.cz, dekuju moc. JK

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
P.V.  |  11. 01. 2005 20:12

Odpovím soukromě...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
JS  |  13. 01. 2005 10:29

Dobrý den tento problém by mě také velice zajímal jestli se vám to povedlo nějak vyřešit napište mi prosím na adresu jscomp@jscomp.cz Děkuji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jaromír Marek  |  15. 09. 2011 22:46

Dovedl by mi někdo poradit jak stáhnout z Nokia 9300 seznam kontaktů a udělat v počítači univerzální seznam, který by šel použít do dalších telefonů (mám Samsung tab 10.1, xpéria a Nokia E90). Mám v seznamu cca 1400 položek a u mnoha až deset telefonních čísel se svými přejmenovanými poli. Zatím se mi podařilo stáhnout pole s maximálně 7 tel. čísly ale nikdy s přejmenovanými poli, takže nevím ke komu patří. Dokáže mi někdo poradit jak stáhnout a uložit seznam se všemi informacemi? Děkuji předem za případné informace a pomoc. Jaromír Marek

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
..::DoBa::..  |  09. 01. 2005 12:57

dá se připojit foťák přez pop-port případně jako rozšiřující  do slotu na mmc?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 09. 01. 2005 16:26

Do slotu určitě ne, ten je pod zadním krytem. K Pop-Portu se dají připojit dva fotoaparáty od Nokie, ale pochybuji že potom budou fungovat - jsou určeny pro Series 40, ne pro komunikátor.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dvorix  |  09. 01. 2005 12:55

To fakt absence dotykového displaye nevadí? Já si bez toho komunikátor vážně nedokážu ani trochu představit. Přítelkyně má nějakou chytrou motorolu a po chvíli zkoušení mám chuť hodit s ním o zem ... Fakt si to nějak nedokážu představit ...
A to vibračním vyzvánění mě přijde jako velice závažný nedostatek. Já jsem teprve nedávno omylem zjistil jaké mám vlastně zvonění, jinak jedu už 4 roky na vibraci. Není nic trapnějšího, než zvonění při jednání nebo prezentaci Vám by to fakt nevadilo?
Asi sem divnej

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |  09. 01. 2005 15:08

Měl jsem PDA, P900 a neumel jsem si to taky predstavit. Ale N9500 me velmi prekvapila a ovladani bez dotykoveho displeje je uplne vpohode. Dokonce bych rekl, ze je i pohodlnejsi a rychlejsi...fakt. Muzu porovnavat
Jsem mile prekvapen a uz bych na klasicky PDA neprechazel Ale chapu, je to vec nazoru. Nicmene zkuste neteorizovat a bezte si to vyzkouset..a potom piste Nemam rad, kdyz nekdo neco kritizuje, a pritom o tom nic nevi
P.S. Ty vibrace vazne chybi. Snad bude nekdy nejaka baterka s vibracemi - jak to bylo u starsich telefonu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 09. 01. 2005 16:28

Vibrací je opravdu škoda, ty v komunikátoru měly být. Dotykový displej mi nechybí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SONY  |  09. 01. 2005 12:20

Mam PDA SONY Clie UX50. Vazne uvazujem o Nokii 9300, a preto sa chcem spytat, ci by niekto (mozno pan Lutonsky) vedel porovnat tieto dve zariadenia, vyhody a nevyhody oboch.
Vdaka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 09. 01. 2005 16:28

UX50 jsem nepoužíval, takže nemohu srovnávat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Juraj Hudec  |  09. 01. 2005 17:01

UX50 som pouzival docela dlhu dobu (asi rok), 9500 som mal v rukach asi len 1 den a 9300 som mal moznost pouzit len dummy.

ale tu su aspon ake take zavery. Subjektivne mi najlepsia prisla klavesnica na UX50 a to najme kvoli designu. ma najlepsi feedback a sa na nej aj najprirodzenejsie pisalo s dvomi palcami. na 9500 bola klavesnica (na moj osobny vkus) prilis na sirku a tak sa relativne zle pisalo s palcami, a zase nie som zvyknuty pisat tukacim stylom (ale to je vec nahladu). u 9300 to bolo z tohto pohladu daleko lepsie. aj ked je fakt ze na dummy sa sa to dost zle hodnoti, ale klavasy boli take divne. mi vadilo ze to bola temer rovna plocha. na UX50 sa dalo pisat aj po slepu lebo clovek dokazal vdaka vlnkam rozlisit riadky.

ad pouzitelnost. so symbianom nemam take skusenosti, ale co mi napriklad oproti na 9500 (SW to iste co 9300) chybalo ze aj ked mala wifi tak sa nedalo cez wifi synchronizovat (aspon som na to neprisiel), taktiez som nenasiel ziadneho SMB/SAMBA klienta co by umoznoval priamy pristup cez wifi na disky windows, dalej mi chybali terminal services (teda remote pristup ku pocitacu cez wifi) pre symbian series 80. a ako bolo spomenute ukrutne pomaly prehliadac. system bol celkovo o poznanie pomalsi ako na UX50. co ma ale zase palm os obrovsku nevyhodu je absencia mutltitaskingu. v pripade pripojenia na wifi/gprs to citelne chyba.

inak napriklad mi vcelku chybalo na 9500 ze si clovek mohol stlacenim na d-pade doprava pozriet hned kalendar a udalosti pre ten den. nebolo by nutne ich mat moznost editovat, ale keby sa dali aj na malom displaji aspon pozriet. takto clovek musi otvarat telefon a pozerat sa do kalendara.

ako som povedal symbian tolko nepoznam a mal som 9500 len jeden den, co je docela malo. a UX50 uz momentalne nemam, prave kvoli absencii multitaskingu.

momentalne by som vzhladom k tomu ze wifi neni uplne az tak vyuzitelne (teda mimo mailu a webu), asi siahol po 9300 a nad 9500 moc nerozmyslal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SONY  |  10. 01. 2005 15:02

Problem je nasledovny. UX50 je fakt dobry stroj, je na neho software. ALE! Uvazoval som dlho (mozno este aj uvazujem, aj ked... k tomu sa dostanem neskor) o Nokii 9300 z toho dovodu, ze UX50 ma "par" nedostatkov. SUSTAVNE pada BT spojenie medzi UX50 a Siemensom S55. Spojenie cez BT medzi PC a S55 nepada vobec. Z toho usudzujem, ze chyba bude v BT u UX50. Dost to lezie na nervy, ked musite znova a znova startovat pripojenie. Dalsi nedostatok UX50 je jeho vydrz baterky. ;( Viac ako 30 minut pripojenia na net nezvlada. Mozno 45, ale viac nie. To je ale znama vec u SONY. Toto su u mna dost zavazne dovody na zmenu. Hlavne to padanie pripojenia, cca kazde 3 minuty. Na Nokiu 9300 som dlho cakal, ale sklamala ma v 3 veciach. A to asi kazdeho. 1) neviem si predstavit mobil bez vibracie ! 2) absencia podsvietenia vnutornej klavesnice. 3) pomaly web prehliadac. ;( Tieto veci ma DOST dorazili a su asi jedinym dovodom, preco vaham, ci ju vymenit za SONY UX50.
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Juraj Hudec  |  10. 01. 2005 17:25

co sa tyka S55, skus vlastny driver. ja som si pre 6310i napisal vlastny driver resp upravil defautlny aby som bol presny a potom mi to islo ako hodinky. stalo ma to sice jeden vikend casu, ale oplatilo sa :) potom po padani ani vidu ani slychu.

co sa tyka baterky, ti vydrzi extremne malo ak to beres na bluetooth. na wifi mi vydrzala UX50 asi tak 2-2,5 hodiny. s bluetooth aspon 3-3,5 hodiny aktivneho surfovania. skus kupit novu baterku. stoji okolo 30 dolarov. a posielaju aj do europy.

http://store.l-f-l.com/cgi-bin/cp-app.cgi?pg=prod&ref=UP5530

k tvojim pripomienkam, co chyba na 9300 aj 9500 je vybrovania a to docela zretelne. osvetlenie klavesnice by mi nechybalo. aj na UX50 som si ho vypol, docela podstatne to predlzilo zivotnost baterky. pomaly prehliadac je asi to najhorsie a vobec relativna pomalost systemu.

snad som pomohol ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
SONY  |  10. 01. 2005 18:17

Driver si napisat jednoducho neviem. Taky macher nie som. ;) Uvazujem o kupe kablu, ze spojim UX50 kablom s S55. Nebude to uz sice ono, ale snad to bude drzat konekciu a snad to aj menej baterku bude zrat.
Skoda tej "dovrzanej" 9300. ;( Este nejak tak tajne spolieham na to, ze Nokia si plne uvedomuje nedostatky a ze ako vibraciu, tak lepsi prehliadac doplni v nejakej "i" verzii. Alebo mozno uzv novom FW (aspon prehliadac). Tiez tu citam kopec kritiky na klavesnicu u 9300 a joystick - neviem, ci to je skutocne tak zle... Obavam sa, ze vacsina ludi to nema s cim porovnat, lebo QWERTY klavesnicu nema kazde PDA dnes. Budem si to asi musiet "osahat" sam niekde v predajni. ;)
 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Juraj Hudec  |  10. 01. 2005 19:03

tu mas par linkov, mozno pomozu. su tam nejake riesenia, ale moc si S55 nepochvaluju.

http://www.1src.com/forums/showthread.php?t=51960
http://www.1src.com/forums/showthread.php?t=57193
http://www.1src.com/forums/showthread.php?t=26234

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Juraj Hudec  |  10. 01. 2005 19:04

tu mas par linkov, mozno pomozu. su tam nejake riesenia, ale moc si S55 nepochvaluju.

http://www.1src.com/forums/showthread.php?t=51960
http://www.1src.com/forums/showthread.php?t=57193
http://www.1src.com/forums/showthread.php?t=26234

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
sorac  |  20. 01. 2005 00:15

chcem reagovat na tvoj prispevok o porovnani klavesnice na nokii... nemam sice 9300 ale mam 9500 uz vyse tyzdna..
 
co sa porovnania tyka, mal som dlhe roky revo a este stale mam psion 5mx, ktore ako vies maju qwerty klavesnicu..
je to zial nezrovnatelne, bo psion ma vybikajucu klavesnicu ale na kratke prave je nokia dobra.. najlepsie sa mi na nej pise ked je polozena na stole a mozem do nej tukat dvomi prstami..
 
co sa tyka pomaleho prehliadaca, ja to hroza.. mal som moznost pracovat niekolko dni cez wifi a wap stranky boli zobrazene hned ale zial web stranky sli velmi pomaly..
a ma to este jednu chybicku.. ako sa snazim tak sa snazim, nepodarilo sa mi este rozchodit email klienta a ani java icq cez gprs.. cez wifi chodili uplne bez problemovo..
 
tolko asi ....
 
 
p.s. aquila caf..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
PetrV  |  09. 01. 2005 12:11

Nevite zda se da synchronizovat s jinym sw nez od M$?
Diky za tip.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
P.V.  |  09. 01. 2005 15:37

Lotus Notes, třeba...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
James Fyong  |  09. 01. 2005 12:00

Umí prohlížeč https?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
 |  09. 01. 2005 15:03

Ano, umí. Používám to pro přístup do firemní databáze a je to OK.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Eva  |  10. 10. 2005 10:57

Musí se SSL někde specielně nastavit? Po pouhém zadání https:// .... nefunguje. Děkuji za radu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
09. 01. 2005 11:05

Neuvěřitelně pěkná práce.
Recenze je jasná, výstižná, úderná. Moc se mi líbí, je jedna z nejlepších od autora za poslední dobu.
MatKal

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lutan  |  09. 01. 2005 09:52

Dobrý den pane Lutonský, v článku píšete, že je při psaní 9300 pomalejší, ale při čísle 164 znaky za sekundu je 9300 asi 60x rychlejší než 9500

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mobil-man  |  09. 01. 2005 10:46

To je opravdu zajímavej překlep, to by znamenalo, že pam Lutonský píše rychlostí 9840 úhozů za minutu!!!!!!!!!!!! A na tak malou klávesnici je to opravdu dost

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mmarek26  |  09. 01. 2005 02:55

takze RAM je asi 64MB, to by slo zjistit pres nejaky tem SYMBIANovsky kill manager. Dale pisete ze 500kb v Excelu a jde do kyllu. Fuuua to je slabota. Takze cenik LEVI na tom otevru, ale co ED SYSTEM, TECHDATA, SWS? A co teprv az budu chtit pridavat listy to excelů a kopirovat je mezi sebou? To se asi vykylluje. To je mi teda prace, asi kupit a ten novy BRAVE miminoteboocek (33tis), PCMCIA maximalne vybavenou na mobilny data a jeden poradny tel - treba ?n6630? neboo ?n6310i?
Na obranu n9500 musim rict ze tezeni v ruce pri volani se da resit handsfree, ja teda mam radsi kabelove, ale BT muze byt taky dobre, takze tam problem nevidim. Brzdou nejvetsi je asi pofiderni WEB prohlizec a porad to jeste neni na full praci - teda aspon co potrebujem ja.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michael  |  07. 04. 2005 09:54

U Nokie 9300 je RAM 47104 kB, C: 91742 kB, (D: je MMC karta), virtuální E: 17312 kB, ROM Z: se mi nepodařilo zjistit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Luda  |  09. 01. 2005 02:42

Meli jste ji uz nekdo v ruce?
Potreboval bych vedet jestli je to fakt takova hruza nebo se to da prezit.
A co nahradit ten stisk klavesy nejakym zvukem (tuknuti, pipnuti...), jde to?
Podle meho nazoru by to mohlo pomoct, asi to nebude uplne ono, ale...
Zkousel jste to pane Lutonsky?
Diky za odpoved

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 09. 01. 2005 10:31

Zapnutí zvuku opravdu pomáhá! Je to první věc, kterou u telefonu automaticky vypínám, takže jsem si na to potom už nevzpomněl. Ještě doplním článek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Richie  |  14. 01. 2005 08:24

Ano, zapnutie zvuku klavesnice je naozaj dost nevyhnutne... Chcem sa spytat Marku, viete ako sa nastavit automaticke zamykanie klavesnice na 9300ke? Myslim tej vonkajsej...
A este som v Opere nasiel jednu "zavadu", okrem toho, ze je teda dost pomala, tak napriklad ked som chcel napisat tento prispevok do diskusie cez 9300ku, tak ma to nepustilo vpisat text do tohto textoveho pola.... Ostatne polia, ako napriklad meno a titulek mi sli, ale do samotneho tela prispevku som nemohol pisat....
Inak je to skvely foun...
Pekny den.
Richie

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MC  |  07. 03. 2005 08:34

uz ho pouzivam nekolik tydnu a s klavesnici nemam sebemensi problem, je to asi hodne subjektivni

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Luda  |  09. 01. 2005 01:44

Existuje na 9300/9500 nejaky ICQ klient?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Honza  |  09. 01. 2005 01:54

AgileMessenger pro N9500 bude k dispozici v prubehu ledna

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Michal  |  09. 01. 2005 08:11

Existuje jeden uz nyni a jmenuje se IM+. Je vynikajici,
protoze v sobe zahrnuje is Yahoo, MSN a dalsi. Mrknete na my-symbian.com
a dozvite se o vsech sofwarech, ktere uz byly pro 9500/9300 vytvoreny.
Na komunikatory je to jednoznacne nejlepsi www.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 09. 01. 2005 10:34

Funguje freewarový program přímo od ICQ: http://my-symbian.com/9210/applications/applications.php?fldAuto=357&faq=6

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Misi  |  09. 01. 2005 18:07

ja mam 9500 a ICQ mi frci na tom na 100%!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Misi  |  09. 01. 2005 18:31

mam 9500 a ide mi ICQ chces? mas 9500??

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mario  |  09. 01. 2005 00:13

asi by vyhrála menší Nokia 9500.............    Asi jste myslel 9300 a nee 9500 ze?:))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Quattro  |  09. 01. 2005 00:38

To teda ne! Pan Lutonský si tady z nás celou dobu dělá legraci. Ten menší komunikátor je 9500... :o)))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
GO-GO SHOW  |  09. 01. 2005 00:45

Pojede na té menší 9500 nějaké ICQ ? Ptám se proto,že bych nechtěl přijít o posílání sms zadarmo do T-Mobilu přes tu Kyrgyzstánskou free SMS GATE

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nic.Nebude  |  09. 01. 2005 01:54

no, urcite ano. uz jen protoze je to symbian a myslim ze to bude mit i javu,takze z icq klientu muzes docela dost vybirat....
...spis me udivuje ze nekdo kdo ma prez 20000 na mobil nema par kacek na SMSku (nic ve zlem, spis jen takove rejpnuti)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
GO-GO SHOW  |  09. 01. 2005 08:39

no telefon mi koupí táta a mě jde spíš o ten pocit,že je to zadarmo,ten je totiž k nezaplacení
Mám dotaz na p. Lutonského, umí ten USB port to samé,co umí USB porty u moderních pocket PC , tedy že je schopný provozovat USB host - připojit nějaké zařízení např. klasickou klávesnici s USB portem nebo USB externí disk ?
A jak je to s multitaskingem ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jaaa  |  09. 01. 2005 10:23

Tys na tom komunikatoru videl nakej USB port ? A nevis, ze Symbian je multitaskingovy OS ? Ajajajaj, to budou ze strany tveho tatinka pekne vyhozene prachy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nic.Nebude  |  09. 01. 2005 12:15

 No, jaaa ma asi pravdu. Zkus se nejdrive mrknout po nejakym "mobilu" s OS a teprve pak bych sel do komunikatoru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michael  |  07. 04. 2005 09:47

Nokii 9300 používám. Existuje několik instalací ICQ, snad nejpopulárnější je AgileMessenger, známý z jiných Symbianových telefonů, který umí 4 různé IM programy v jednom. Já používám originální ICQ pro 9500/9300, stažené ze stránek www.icq.com. Funguje dobře, jen fonty se nechají zvětšit pouze v jednom skoku a pro mé staré oči jsou trochu malé. Snad jediná "vada", smajlíci se zobrazují pouze jako textové znaky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor