Nokia dnes představí nové telefony - sledujte MobilManii

Nokia dnes představí nové mobily a kupodivu se tentokrát nepodařilo utajit všechny informace. Před časem jsme psali o modelu 6100, světové agentury už zmiňují následníka komunikátoru. Co bude do třetice? Dnes po 13. hodině bude vše jasné.

Nokia v následujících dvou dnech pořádá v Mnichově odbornou akci Nokia Mobile Internet Conference 2002. K její příležitosti se dnes od 13. hodiny koná tisková konference, na které by měly být představeny tři nové mobilní telefony. Souběžně se koná tiskovka v Pekingu, kde budeme mít své lidi, takže  nepřijdete ani o fotografie přímo z místa dění.

Věštění z vody

Docela jisté by mělo být uvedení modelu 6100, který se Nokii nepodařilo utajit. U této značky je to poměrně výjimečné, o většině telefonů se skutečně dovídáme až po oficiálním představení. Nokia 6100 bude patřit do stejné kategorie telefonů jako model 6610, který by se už velmi brzy měl začít prodávat.

O dalších telefonech ale už nevíme nic konkrétního. Všeobecně se předpokládá, že Nokia představí následníka komunikátoru, model 9210 Communicator byl uveden už před dvěma lety a citelně mu chybí některé funkce, nejvíc asi GPRS.

Informaci o nové verzi komunikátoru s označením 9230 přinesla také agentura Reuters s odvoláním na server Mobil.se. Věřme, že Švédové mají informace od zdroje a že příliš nevycházejí z článku, který vyšel na MobilManii před týdnem a o který se šéfredaktor Mobil.se soukromě velmi zajímal. V našem článku šlo skutečně jen o pouhá přání zasazená do souvislostí.

Kromě podpory GPRS se v případě nového komunikátoru spekuluje také o Bluetooth, MMS, dotykovém displeji, vestavěné podpoře bezdrátové sítě Wi-Fi ... vše ale berte s rezervou. Třeba nakonec žádný další komunikátor nebude.

Třetí telefon, který by měl být zítra představen, je úplně ve hvězdách. Nejvíc spekulací jsem na internetu našel k nástupci modelu 5210, psalo se i o následníkovi luxusní Nokie 8910, inovací se prý má dočkat také mobil-nemobil Nokia 5510, nitka nezůstala suchá ani na poměrně novém telefonu 7650 ...

Vše bude jasné dnes po 13. hodině. Hned jakmile se dostaneme k informacím a obrázkům, najdete je i na MobilManii.

Diskuze (4) Další článek: Siemens C55: německý prcek boduje (test)

Témata článku: Nokia, , Nokia 5510, Nokia 6100, Pře, Telefon, Věštění, MOBI, Mobil, Nov