Nokia drop: z počítače do mobilu na jeden klik

Laboratoře Nokia Beta Labs uvolnily velmi zajímavý doplněk Nokia Drop. Zastává funkci prostředníka mezi počítačem a mobilním telefonem při sdílení obsahu.

Před nedávnem byla z vývojových dílen Nokia Beta Labs uvolněna velmi zajímavá aplikace. Nese jméno Nokia Drop a zastává funkci prostředníka mezi mobilním telefonem a PC při sdílení obsahu.

Díky tomuto doplňku můžete zapomenout na otravné kabely, nebo zdlouhavé opisování URL adres. Mezi mobilním telefonem a PC lze nyní jedním kliknutím sdílet odkazy webových prohlížečů, nebo fotografie. Toto velmi šikovné řešení oceníte vždy, když nebudete u svého PC, kde máte veškerou konektivitu zajištěnou, přičemž budete chtít jednoduchým způsobem sdílet výše zmiňovaný obsah.

aplikace je podobná Androidovskému doplňku Fox To Phone

Nokia Drop funguje díky využití Qt a pracuje pouze v případě, kdy vy potřebujete. Nestane se tak, že telefon bude dlouhé chvíle ležet na stole a „žrát“ baterii díky zapnuté službě zajišťující konektivitu (BlueTooth, Wi-Fi, atd.)

Aplikace obsahuje dvě části, jednu pro telefon a druhou pro váš webový prohlížeč na PC. V současné době jsou mezi podporovanými prohlížeč Firefox a Chrome. Vedle adresního řádku po instalaci přibude modrá ikonka, zajišťující spojení, která v Chromu vypadá následovně: 

Instalaci v telefonu netřeba popisovat, nikterak se neliší od instalace jakékoliv jiné aplikace. Co je tedy vlastně všechno možné s touto aplikací dělat? Pakliže vám to ještě z předchozích vět není jasné, tak následující videu určitě napoví:

V současné době jsou podporovány modely Nokia N8-00, Nokia C6-01, Nokia C7-00, Nokia E7-00, Nokia X6-00, Nokia 5228, Nokia 5230, Nokia 5235, Nokia 5530, Nokia C6-00, Nokia N97 a Nokia N97 mini. Pro stažení můžete využít následující link.

Diskuze (16) Další článek: Aircell: Android míří na paluby letadel

Témata článku: Nokia, , , , , Nokia 5230, Nokia 5530 XpressMusic, Nokia C6-00, Nokia C6-01, Nokia C7, Nokia E7, Nokia N8, Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia X6, Nokia X6 32GB, Nokia X6 8GB, Klik, Zajímavá aplikace, MOBI, Drop, Mobil, Počítač, Beta Labs,