Nokia Game 2003: den sedmý

V pořadí sedmý herní den Nokia Game 2003 přinesl mimo jiné zcela novou hru Desert Freeze, která potrápí mozkové závity hráčů a vyzkouší jejich smysl pro taktizování.

SoFlo MMS: Flo cestuje kolem světa, dnes Las Vegas

Je neskutečné, co hlavní hrdinka letošní Nokia Game zvládne. Včera nám zaslala MMS z Las Vegas. Do obrázku ukryla písmenko "i". Celá věta z ukrývaných písmen je nyní: MEMORIZE MAP OF NORTH WHITE CI... (zapamatuj si mapu severního bílého CI...?).

Text MMS zprávy: Las Vegas, USA. Pamatuješ si na ten žeton, co jsem včera viděla? Je tady fakt horko! Kdo za tím vším stojí...? xF

 
27. MMS zpráva a ukryté písmenko "i"

SMS: Kde je Desert Freeze?

Od dopoledních hodin rozesílala Nokia Game všem hráčům již čtvrtou SMS zprávu na mobilní telefony. Aktuální odkazuje na novou hru Desert Freeze a zároveň jde o nápovědu k heslu potřebnému ke spuštění hry.

Text SMS: Kde je Desert Freeze? Na jeho rozdrcení mame cas jenom do 27. listopadu 23:00 GMT (stredoevropsky -1 hodina) na webu nokiagame.com. xF

Desert Freeze: Nová hra na motivy legendy jménem Tetris

Od 13.00 byla na herní stránce zpřístupněna další hra trápíci mozkové závity hráčů a rozvíjející jejich taktické myšlení. Desert Freeze vychází z klasické hry Tetris. Každý hráč má na své polovině hrací plochy "ledovou" plochu. Z ní musí označit část, kterou poskytne soupeři. Soupeř následně může kostkou ledu libovolně otáčet a posounout ji doprava či doleva. Následně potvrdí umístění a tentokrát soupeř označuje kostku ledu, kterou obětuje naopak ze své ledové plochy.

Kdyz je kolo ukončeno, kostky ledu každého hráče se posunou o kus blíž k jeho vlastní ledové ploše. Smyslem je zaplnit svou ledovou plochu a vytvořit rovnou desku (řadu), která po zaplnění zmizí, přičtou se za ní body a hra pokračuje. Hru je nutné vyzkoušet a pak se pravidla nebudou zdát tak komplikovaná. Na dokončení hry mají hráči čas do půlnoci 27. listopadu. Ke vstupu na stránku je třeba heslo, které zní: CHLORIDE.

  
Tetris pro dva hráče v podání Nokia Game 2003

Další změny na serveru ACBSD.com

Stejně jako předchozí den, i tentokrát se změnila úvodní stránka serveru ACBSD.com, který je součástí letošní Nokia Game. Na první pohled došlo k velké změně - barva pozadí je červená, další změny jsou ve funkcích jednotlivých kláves, na které flashový obrázek reaguje. Uvádíme jejich přehled:

  • 4 - přidává číslici "1" dovnitř čísla "1" na konec velké hlavní číselné řady
  • 0 - přidá číslici "1" do písmene "i" do druhého "i" ve slové kasumigaseki
  • S - přidá číslici "3" za písmena sss na druhém řádku
  • D - odstraní číslici "2" po "798" na druhém řádku
  • F - odstraní číslici "0" po písmenech "wds" na prvním řádku
  • R - obarví vnitřní prostor číslice "0" na horním řídku (z08844eh...)
  • T - přidá velmi malou číslici "2" do prvního hodního levého čísla "1" 
  • Z - přidá číslici "5" do velkého písmen "A"


Aktuální zpravodajství, rady a zkušenosti s Nokia Game 2003 najdete na české neoficiální stránce www.nokia-game.cz
Váš názor Další článek: Přehled her pro Nokii N-Gage

Témata článku: Nokia, Sed, Game, GMT, Den, Nokia G, Předchozí den