Nokia N-Gage je už po dvou týdnech o třetinu levnější

Internetový server GameInformer přišel v úterý s informací, že Nokia kvůli špatným prodejům hodlá snížit cenu herní konzole N-Gage. Bralo se to ale spíš jako spekulace než seriózní zpráva, zvlášť v kontrastu s prohlášením Nokie o úspěchu a 400 000 prodaných kusech, které se objevilo ve stejný den.

Jenže na tom zřejmě byla trocha pravdy. Zatímco na začátku týdne se Nokia N-Gage v USA prodávala za 299 dolarů, nyní je už konzole k dostání za 199 dolarů. To je o třetinu méně a po pouhých sedmnácti dnech od zahájení prodeje.

Tiskový mluvčí Nokie v pátek prohlásil, že zlevnění není iniciativou výrobce, ale samotných obchodních řetězců, a že doporučená cena 299 dolarů se nemění. Některé obchody tuto akci označují jako dočasnou, objevují se ale názory, že jde jen o trik, který by měl zabránit starším majitelům N-Gage vrátit zboží, za které zaplatili o sto dolarů více. Zlevnění je řádně naštvalo a na oficiálním komunitním webu arena.n-gage.com to pěkně vře.

V Evropě se N-Gage prodává za stále stejnou cenu, u nás to je přibližně deset tisíc korun a pár set k tomu. Pokud by podobná sleva měla dorazit i k nám, mohla by se Nokia N-Gage prodávat za necelých sedm tisíc korun. To by už bylo velmi slušné na tak vybavený mobil.

Internetový tip: podívejte se na oficiální stránky Nokie N-Gage - www.n-gage.com

Diskuze (20) Další článek: Šuškanda: Oskar a Eurotel zřejmě chystají GSM bankovnictví s Poštovní spořitelnou (oživeno)

Témata článku: Nokia, Nokia N-Gage