Nokia Ovi: nasdílejte celý svůj život

Synchronizace kontaktů, kalendáře a veškerého obsahu telefonu z jakéhokoliv PC. Sdílení a archivace souborů. To je Ovi

Nokia pokračuje ve vylepšování svého portálu Ovi, jenž slouží jako univerzální brána mezi internetem a koncovým přístrojem uživatele. Zahrnuje služby Nokia Music Store, Nokia Maps, N-Gage a sdílení souborů Share Ovi. K nim Nokia přidává nově funkci synchronizace správy osobních informací. Pomocí softwarového balíku Nokia Ovi Suite pro PC, který byl nedávno uveden na trh, bude možné synchronizovat, zálohovat a sdílet kontakty, zprávy a údaje v kalendáři na internetu a přenášet je tak mezi libovolnými telefony Nokia s podporou Ovi. Fungovat bude také služba vzdáleného přístupu ke sdíleným souborům Files on Ovi.

Synchronizujte odkudkoliv

Nejnovější verze portálu Ovi.com, která je nyní k dispozici jako public beta, nabízí funkci synchronizace vašeho kalendáře, kontaktů, poznámek a úkolů mezi mobilním zařízením Nokia a webovou stránkou www.ovi.com. Prostřednictvím této funkce můžete na portálu Ovi.com provádět on-line zálohování důležitých informací, k nimž máte trvalý přístup odkudkoliv, kde jste připojeni k internetu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ilustrační fotografie

S pomocí aplikace Nokia Ovi Suite for PC lze snadno kopírovat soubory a informace z mobilního zařízení Nokia na osobní počítač, zálohovat obsah telefonu a ukládat fotografie a videa do Share on Ovi, což je služba sdílení mediálních souborů, kterou Nokia zavedla počátkem letošního roku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Krátké představení Ovi

Služba Files on Ovi poskytuje vzdálený přístup k souborům na osobním počítači připojeném k internetu z jakéhokoli počítače nebo mobilního telefonu s prohlížečem. K dispozici je rovněž možnost on-line ukládání souborů do osobní paměťové schránky Anytime Files, v níž jsou soubory pro uživatele vždy přístupné. Tuto službu vyvinula Nokia díky akvizici společnosti Avvenu v prosinci 2007, jejíchž odborných znalostí využila.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Synchronizace kontaktů vyžaduje registraci • sdílená galerie

Zatím tři vyvolení

Osobní prostor na serverech Nokie je však placenou službou. Anytime Files s 10GB dat přijde na 50 eur za rok, třicetigigabytová on-line schránka je za dvojnásobnou částku. Pokud se uživatel rozhodne službu využívat jen několik měsíců v roce, zaplatí poměrnou část. Pro vyzkoušení Anytime Files slouží šedesátidenní trial lhůta, po dobu jejíhož trvání můžete využívat službu zdarma.

Klepněte pro větší obrázek
Files je placená služba, poskytuje ale 60denní trial zdarma

Pro všechny služby sdružené v portálu Ovi je nutná bezplatná registrace přímo na stránkách. Aplikaci Nokia Ovi Suite k synchronizaci obsahu telefonu můžete stáhnout zde. Prozatím je podporována pouze trojice modelů N96, N78 a Nokia 6210 Navigator. Další telefony by měly postupně přibývat, stejně jako verze softwaru pro Mac. Do budoucna se počítá dokonce i s instalací pro Linux.

Váš názor Další článek: Koupíte si stejného trpaslíka u Vodafonu za 325 nebo 650 Kč?

Témata článku: Nokia, , Nokia 6210 Navigator, Nokia N-Gage, Krátké představení, Osobní prostor, Placená služba, Život