Nokia představila nové mobilní telefony

Nokia připravila na tiskové konferenci v New Yorku nové hudební telefony. Do smartphonu N91 zabudovala disk s kapacitou 8 GB a dva další oblíbené chytré telefony zabalila do nové podoby s názvem Music Edition.

„Nokia dnes v New Yorku představila nové hudební telefony.“ Dalo by se to říci i takto, ale ve skutečnosti se jedná o jedno vylepšení stávajícího modelu, tři přejmenování a přebarvení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Novinky řady Music Edition

Nokia N91 8GB: harddisk už má smysl

Vylepšenou novinkou je Nokia N91, která dostala harddisk s dvojnásobnou kapacitou. Do telefonu se vám tedy vejde až 8 GB muziky. Harddisk tím dostává větší smysl, protože některé paměťové karty s kapacitou 4 GB už jsou dnes běžně k dostání.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia N91 s 8GB diskem

Aby bylo poznat, o kterou ze dvou kapacitně odlišných variant stejného telefonu jde, bude osmigigabajtový model černý. Jinak zůstává vše při starém, tedy klasický jack 3,5 mm přímo na těle telefonu, ovládání přehrávače na posuvném krytu klávesnice, 2Mpx fotoaparát s dvacetinásobným digitálním zoomem a Symbian S60 3rd Edition. Displej zobrazí 262 tisíc barev na 176 × 208 bodech. Přesné rozměry jsou 113 × 55 × 22 milimetrů, Nokia N91 8 GB váží nadměrných 165 gramů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Konektor 3,5 mm jack je přímo na těle přístroje

Tip: podrobné parametry původního modelu N91 (kromě větší kapacity disku je specifikace shodná) najdete na jeho kartě v katalogu mobilů

Nokia N70 a N73 ME: černá je zpět

Dva oblíbené smartphony s klasickou konstrukcí zahalil výrobce také v čerň a do vínku jim dal označení ME, jako Music Edition. V prezentačních materiálech stojí „Nokia Nseries music range: black is back“, a tak očekáváme, že se časem objeví i další smartphony N série, které dostanou černou vizáž a zařadí se mezi hudební telefony. Kromě barvy a jména najdeme u Nokií N70 a N73 ME ještě jednu zásadní novinku oproti verzím bez dvojpísmenného doplňku. Tou jsou pochopitelně paměťové karty přibalené k telefonům – u Nokie N70 ME najdete 1GB kartu, u Nokie N73 ME dokonce 3GB kartu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia N70 ME

Tip: sledujte podrobné parametry Nokie N70 a Nokie N73

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia N73 ME

Ještě jsme čekali tři

Podle důvěryhodných zdrojů blízkých redakci měla Nokia na tiskové konferenci představit ještě další tři hudební telefony, s velkou pravděpodobností upravenou 3250, a potom snad malé vysouváky 5200 a 5300, o kterých jsme informovali dříve. Zatím však nedošlo k oficiálním zprávám, proto uvádíme jen známé modely a raději nespekulujeme nad možnými novinkami.

Diskuze (23) Další článek: Srovnání studentských tarifů: vybíráme nejvýhodnější

Témata článku: Nokia, , Nokia N70, Nokia N70 Music Edition, Nokia N73, Nokia N73 Music Edition, Nokia N91, Nokia N91 8GB, Telefon, Nov, Pře, MOBI, Mobilní telefon, Mobil