Nokia, Siemens a Sony Ericsson: test značkových Bluetooth sluchátek

Otestovali jsme trojici Bluetooth sluchátek od Nokie, Siemensu a Sony Ericssonu. Jak si povedou ve vzájemném srovnání? Kdo se může pochlubit nejkvalitnějším sluchátkem a kdo zase nejlevnějším modelem?

Na stránkách MobilManie již delší čas více méně pravidelně vycházejí recenze „modrozubých“ sluchátek různých výrobců. Za posledních pár let jsme vám nabídli nejvíce recenzí tohoto druhu na českém internetu. Nezaměřili jsme se přitom jen na sluchátka, která se mohou pochlubit rodokmenem významného výrobce, ale spíše na levnější varianty neznámých značek.

Dnes jsme se shodou okolností zaměřili na poměrně čerstvé novinky výrobců ze silné pětky. Nokia a její druhý pokus s označením HDW-2, Siemens a jeho premiéra s HHB-500 a posledním odvážným je ostřílený Sony Ericsson a jeho HBH-60. Mnozí z vás asi marně hledají podařené sluchátko z dílny Motorola. To jsme však netestovali z důvodů staršího data uvedení. Sami bychom uvítali i zástupce značky Samsung, ale nějak jsme se k nim nedostali.   

  

Recenze Bluetooth sluchátek se snažíme vytvářet s ohledem na uživatele. Vzhled a ovládání je sice subjektivní záležitost, ale mnozí z vás to uvítají. Dosah sluchátka měříme uvnitř v místnosti i na volném prostranství. V tabulkách na konci článku naleznete údaje o maximálním dosahu. Při problémech s dosahem skrze zdi se zmiňujeme jen při naměření podprůměrných hodnot. Důležitý údaj o výdrži sluchátka při plném zatížení během soustavného telefonování se snažíme testovat velmi pečlivě. Naše řešení je sice krkolomné (spočívá v neustálém brouzdání na infolinkách operátorů), ale údaje mají velkou vypovídací hodnotu. Ze všech telefonů s podporou Bluetooth, které máme v redakci k dispozici, jsme pro testování vybrali osvědčený model Ericsson T39m.

  

Pokud byste chtěli v recenzích Bluetooth sluchátek i jiné údaje a parametry. Uveďte je třeba v diskusi. Rádi je příště do testu zařadíme.

Další kapitoly:

Témata článku: Ericsson, Nokia, Siemens, Sony, Sony Ericsson, , , , Ericsson T39m, Siemens S55, Perfektní zvuk, Elegantní pouzdro, Test, První sluchátko, Eri, Osvědčený model, Bluetoot, Blue, Son, Nové sluchátko, Vysoká citlivost, BLU, Sluch