Nokia Visual Radio v provozu

Finská rozhlasová stanice Kiss FM spustila jako vůbec první na světe vysílání založené na technologii Nokia Visual Radio. Tato technologie zpřístupňuje posluchačům možnost interaktivity při poslechu klasického rádia a nabízí úplně nové možnosti získávání informací. Více si o technologii Visual Radio můžete přečíst zde. Aplikací Visual Radio jsou zatím vybaveny tři mobilní telefony: Nokia 7710, 3230 a 6230i, která byla představena tento týden. V průběhu letošního roku by se k nim mělo přidat několik dalších modelů.

Kiss FM prostřednictvím Visual Radia zobrazuje jméno interpreta a aktuálně přehrávané skladby, ale také informace o hudebním albu, na němž se skladba nachází, nebo termíny vystoupení kapely. Stisknutím tlačítka se posluchač může zúčastnit soutěže, hlasovat do několika anket nebo si zakoupit vstupenky na nejrůznější kulturní události.

Služba bude dostupná všem uživatelům bez registrace nebo jakýchkoliv pravidelných poplatků či měsíčních paušálů. Účtování Visual Radio se nebude nijak lišit od surfování na internetu nebo stahování e-mailů. Zaplatíte pouze za data, která přenesete.

V průběhu jara chystá spuštění další stanice provozovaná společností SBS–Radio City.

Diskuze (5) Další článek: Nový tarifikátor: spočítejte si, jaký tarif se vám nejvíc vyplatí

Témata článku: Nokia, Průběh jara, VIS, Pro +, Provoz, Kiss