Nokia zítra představí důležité novinky. Víme které!

Novinky softwarové i hardwarové? Povíme vám více – co bude nového v Symbianu a které dva smartphony spatří světlo světa.

Nokia zítra pořádá tiskovou konferenci, představeny mají být „novinky ze světa softwaru i hardwaru“. My jsme se tento poněkud obšírný popis pokusili rozklíčovat a podle odborných internetových drbů odhadnout, co vlastně zítra přijde.

Co se softwarové části týče, tam je celkem jasno, měla by být představena nová verze Symbianu^3. Otázkou je tedy pouze výčet inovací, zřejmě však bude odpovídat seznamu popsanému v tomto našem článku.

Co se telefonů týče, i tam si dovolíme hádat. Měla by to být hudební Nokia X7 s charakteristicky skoseným tělem, zaoblenými kovovými zády a obřím dotykovým displejem z modelu E7. Fotoaparát má 8MPx a LED blesk, obávám se však, že se i tento model zařadí mezi Nokie, které postrádají autofokus. Bohužel.

Že to bude právě tento model, potvrzuje i toto uniknuvší video.

Druhá hvězda zítřejší finské show se jmenuje Nokie E6. Jde o nástupce populární linie E71 – E72, půjde tedy o kompaktní komunikátor s QWERTY klávesnici, bez jakýchkoliv vysouvacích částí a s displejem na šířku. Právě displeje se týká největší inovace – bude dotykový.

Klepněte pro větší obrázek 
I k tomuto modelu uniklo video, v zápětí však bylo staženo, zatím tedy musíme vzít zavděk tímto rozostřeným klipem. I na něm jsou však hlavní rysy telefonu dostatečně zřetelné.

Více podrobnosti už zítra, sledujte MobilManii!

Diskuze (107) Další článek: První dvoujádrový smartfon od LG je na světě

Témata článku: Nokia, , , Nokia X7, Nov, Pře, Největší inovace, Novinky, Hlavní rys, Zápětí, Důl, Kter