Nokia zítra představí MeeGo smartphone a S40 s 1GHz procesorem

Na zítřek (úterý 21. června) Nokia naplánovala premiéru nových modelů. Stane se tak na právě začínajícím veletrhu CommunicAsia v Singapuru a kromě šéfa společnosti Stephena Elopa vystoupí také ředitelka divize smartphonů Jo Harlow. To cosi naznačuje – že bychom se konečně dočkali (už rok očekávaného) telefonu s operačním systémem MeeGo? Známý „insider“ Eldar Murtazin je toho názoru, že ano.

Přítomnost vedoucí divize mobilních telefonů (tedy těch obyčejnějších, nikoliv smartphonů) Mary McDowell naznačuje, že novinek bude více. Zde si pro nápovědu můžeme zajít k manažerovi marketingu argentinské Nokie – Mauro Accurso na svém Twitteru utrousil, že Nokia připravuje mobil z řady Series 40 s procesorem na frekvenci 1GHz. Také další informace ukazují na skvělou výbavu: superčerný ClearBlack Display (CBD), operační paměť 512 MB, QWERTY klávesnice, Wi-Fi, HSDPA.

scr 2011_06_20 09_31_02.png

Zní to trochu jako paradox, protože gigahertzový procesor nemají ani chytré Nokie se Symbianem. Ať už to s novinkami dopadne jakkoliv, tyhle internetové drby zní jako skvělá pozvánka na úterní premiéru. Sledujte MobilManii.

Diskuze (117) Další článek: LG Optimus Me: malý chytrolín [recenze]

Témata článku: Nokia, Meego, Pře, Pro +, SMA, Proces, Procesor, Smartphone