Nokii unikají fotky: WP8 a Lumia PureView

Trojice špiónských fotek nechává nahlédnout do budoucnosti značky Nokia. Lumia PureView překvapí svými tvary a chystá se i Windows Phone 8.

Nokia Blog uveřejnil fotky, které pravděpodobně zachycují část prezentace budoucích modelů značky Nokia. Už víme, že Nokia přinese svoji fotografickou technologii PureView také na platformu Windows Phone. Po dnešku máme i představu, jak by taková foto-Lumie mohla vypadat. Snímky berte s rezervou – nemusí být pravé a i kdyby, než se „PureView Lumia“ dostane do prodeje, může vypadat úplně jinak.

Za prvé: je velká. Ano, tenhle fotoaparát je velký a také Nokia 808 Pureview je masivní. Jestli s tím máte problém, jděte jinam – jsou výrobci, kteří nacpou fotoaparát do 8mm tenkého telefonu, ale kvalita asi bude jinde. Za druhé: na dnešní poměry má divoké tvary. Nokia kdysi byla expertem na prapodivné tvary mobilů – často byly nepraktické, ale my jsme Finy obdivovali za odvahu s něčím takovým přijít na trh. Že by se ty časy vrátily?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Z prezentace můžeme vyčíst i technické parametry připravovaného telefonu: 4,3" HD displej, fotoaparát o rozlišení 41MPx, 1080p videokamera, dvoujádrový procesor s grafickým čipem Adreno 320, operační systém Windows Phone

A ještě jedna (rádoby) špiónská fotografie. Opět je na ní neznámá a dosud nepředstavená Nokia s Windows Phone, a to hned ve třech barvách. Spodní hrana mobilů není vidět celá – bohužel, vypadá to na zajímavý designový prvek. Proč ale tento údajně vyfocený připravovaný reklamní leták vzbudil tolik pozornosti? Především kvůli nápisu „Windows Phone 8“. Ano, celé to může být podvrh, ale kdo jiný než Nokia by se jako první dostal k nové verzi mobilního operačního systému od Microsoftu?

Klepněte pro větší obrázek
WP8 Nokia? Snímek přinesla PhoneArena.com
Diskuze (22) Další článek: Sony bude propouštět, o práci přijde 10 tisíc lidí

Témata článku: Nokia, , , , Nokia 808 Pureview, PureView, F +, Špiónská fotografie, Část prezentace, Reklamní leták, K + b expert