Nordic Telecom odchází z AMPS. Důvodem je rozdílný pohled na budoucnost českých telekomunikací

Operátor Nordic Telecom oznámil, že opouští Asociaci provozovatelů mobilních sítí (APMS). Jako důvod firma uvádí přibývající rozpory v pohledu na stav a budoucnost českého telekomunikačního trhu.

O budoucnosti do značné míry rozhodne aukce frekvence 700 MHz plánovaná na druhou polovinu roku 2019. Nordic Telecom do ní půjde jako uchazeč o pozici 4. plnohodnotného operátora, jako vyzyvatel trojice T-Mobile, O2, Vodafone. Nordic Telecom hodlá měnit pravidla hry, trojice síťových operátorů se naopak bude snažit o zachování stávajícího rozložení sil, které je pro ně obchodně výhodné.

...takže je jen logické, že se názory rozchází. Do APMS v září 2013 vstoupil Air Telecom, předchůdce dnešního Nordic Telecomu. Tehdy si firma zkoušela hrát na 4. operátora, možná chtěla vidět těm velkým aspoň trochu do karet. Dnes, kdy se o pozici 4. operátora skutečně uchází, převážily názorové rozpory a Nordic odchází.

Možnost vyjádřit se k rozhodnutí Nordic Telekomu jsme nabídli Jiřímu Grundovi, výkonnému řediteli Asociace. Krátce z mobilního telefonu odepsal: „Přejeme Nordic Telecom hodně úspěchu a tešíme se, ze se třeba v roce 2020 na půdě APMS opět setkáme.“

Diskuze (23) Další článek: Kirin 980 pokořen. Nejvýkonnějším Androidem se v únoru stal Samsung Galaxy S10+

Témata článku: , , , , , , , , Budoucnost, Air Telecom, Uchazeč, Telecom, Asociace, Trojice, Operátor, Pohled, Český, Nordic Telekom, Nordic, Nord, Jiří Grund