Nová Motorola Accompli nečekaně s digitálním foťáčkem a MMS

Před nedávnem byla pro mnohé zklamáním výbava nové Accompli 388c. Nyní přichází Motorola s radostnou zprávou pro své fanoušky. Accompli bude umět MMS zprávy a lze ji vybavit také přídavnou kamerkou.

V nejbližších dnech se na stránkách Mobilmanie setkáte s článkem, který bude popisovat delší zkušenosti s Motorolou Accompli 008, což byl na svou dobu revoluční mobilní telefon, ve kterém se podařilo skloubit možnosti komunikátoru s rozměry mobilního telefonu. Doba však pokročila a co bylo na vrcholu ještě nedávno, dnes již nestačí držet krok. Accompli se dočkala nástupce v podobě modelu A388, který se však do Česka nedovážel.

Opravdový nástupce byl představen až letos v lednu a nese označení A388c. Na první pohled je zajímavější a také hezčí, avšak euforii brzy vystřídalo zklamání. Nová Accompli má sice barevný displej, ale jinak je veskrze stejná jako předchůdce. Uživatelům citelně chyběly zejména multimediální funkce v čele s digitálním fotoaparátem a zprávami MMS.

V polovině dubna se na stránkách Motoroly objevily zajímavé dokumenty informující o netradičním využití nové Accompli při dobývání nejvyšší hory na Zemi – Mount Everestu. Speciální tým horolezců sponzorovaných internetovou společností SOHU.com a za přispění čínského mobilního operátora China Mobile se spolu se společnosti Motorola starají o živou reportáž z výstupu. Reportáž byste měli objevit na webu SOHU.

Jako komunikační prostředek jim slouží nová Accompli 388c, která se má na prvním trzích objevit až v polovině roku. Podstatné je, že nová Accompli, využitá při horolezecké expedici, je schopna fotit a obrázky odesílat skrze MMS, což původně představená Accompli nenabízela. Bližší informace zatím nejsou dostupné. Můžete si ale prohlédnou na přiloženém obrázku, jak bude nová dvojice vypadat pohromadě.

Ještě si neodpustím jednu poznámku pro ty, kteří by měli v diskusi připomínky ohledně signálu GSM v Himalájích. Mount Everest je podle našich informací obstojně pokryt až do výšky 4 tisíce metrů, China Mobile se postarala o dodatečné pokrytí až nad 5 100 m. Jak to budou horolezci řešit ve vyšších podmínkách, mi není známo. K vrcholu by měli dorazit 20. května.

Diskuze (3) Další článek: Tip: Eurotel Data Nonstop pro dva za poloviční cenu

Témata článku: Motorola, ACC, Motor, Nov, Accompli, Motorol, Komunikační prostředek, Nová dvojice, Mount Everest, Himálaj, MMS, Nová Motorola, Digital, NEC, Digit, F +, Speciální tým